Tip: krijg 2GB extra opslagruimte bij Google Drive

Gijs Ettes
9 februari 2016, 11:30
2 min leestijd
Tip: krijg 2GB extra opslagruimte bij Google Drive

Ter ere van Safer Internet Day krijg je 2GB extra opslagruimte bij Google Drive. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is de beveiligingscontrole van je Google-account doorlopen.

Lees verder na de advertentie.

Extra Google Drive-opslag krijgen

google drive-opslag

Tijdens Safer Internet Day wordt aandacht gevraagd voor veilig gebruik van online technologieën, waar natuurlijk ook clouddiensten als Google Drive toe behoren. Gebruikers van Google Drive hebben een extra aanleiding om de beveiligingscontrole te doorlopen, aangezien zij worden beloond met 2GB extra opslagruimte in de cloud.

Via deze link ga je naar de instellingen van je Google-account, waar je het bericht ‘Tijd voor uw beveiligingscontrole’ krijgt te zien. Op deze pagina bekijk je enkele verschillende veiligheidselementen van je account. Het start met de herstelinformatie. Hier gaat het om je telefoonnummer, een e-mailadres en een beveiligingsvraag. Vervolgens controleer je de apparaten die zijn gekoppeld aan je Google-account. Dit kunnen je pc/Mac, smartphone of tablet zijn. Staan er geen vreemde apparaten tussen, dan druk je op ‘Dat ziet er goed uit’.

Hierna zie je welke apps, websites en diensten gebruikmaken van je account. Daarbij is het slim om accountrechten in te trekken van services die je niet meer gebruikt. Tot slot is het mogelijk om je account extra te beveiligen door middel van tweetrapsverificatie. Dit houdt in dat er een sms’je naar je telefoon wordt gestuurd als jij of iemand anders probeert in te loggen op een nieuw apparaat. Door de beveiligingscode in de sms in te voeren, toon je aan dat jij het bent. Het is een eenvoudige manier om te voorkomen dat kwaadwillenden toegang tot je account krijgen.

Heb je alle stappen doorlopen, dan krijg je de melding ‘Ter ere van Safer Internet Day 2016 hebben we 2GB gratis Drive-opslag toegevoegd aan uw Google-account omdat u de beveiligingscontrole heeft voltooid’ te zien.

Beveilig je iPhone, iPad of iPod touch met deze 5 tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu