Grappig: geef je iPhone een emoji als naam

Piet-Jan Lentjes
6 december 2022, 16:58
2 min leestijd
Grappig: geef je iPhone een emoji als naam

Je weet natuurlijk dat je de naam van je iPhone te veranderen is, maar wist je ook dat je hiervoor een emoji kunt gebruiken? Dat stel je op de volgende manier in.

Lees verder na de advertentie.

Emoji als naam voor je iPhone

Je eigen iPhone heeft natuurlijk ook een naam. Vaak is dat ‘iPhone van <naam>’, maar je kunt deze naam ook zelf kiezen. Leuker nog: het is zelfs mogelijk om hier emoji voor te gebruiken.

emoji

Andere gebruikers zien je naam onder andere bij het delen van een foto via AirDrop en je krijgt hem ook te zien wanneer je verbinding maakt met andere apparaten. Je ziet de naam ook terug bij het inschakelen van je persoonlijke hotspot. Het is daarom wel fijn als je tevreden bent over deze naam.

Je moet wel even opletten met het instellen van een emoji als naam voor je iPhone. Niet alle apparaten ondersteunen de emoji. Maak je verbinding met een apparaat die de emoji niet ondersteund? Dan krijg je soms meerdere vraagtekens te zien bij de naam te zien.

iphone emoji naam

Om een emoji in te stellen als naam voor je iPhone volg je onderstaande stappen.

Emoji als naam voor je iPhone instellen

  1. Open de app ‘Instellingen’ op je iPhone;

  2. Scrol naar beneden en ga naar ‘Algemeen’;

  3. Kies voor ‘Info > Naam’;

  4. Het toetsenbord verschijnt automatisch. Tik op de toets met het emoji-teken;

  5. Selecteer de gewenste emoji, tik op het wereldbolletje en ‘Gereed’.

Je kunt natuurijk ook meerdere emoji instellen als naam of een combinatie maken van emoji, letters en cijfers. Vrijwel alle emoji staan tot je beschikking. Het veranderen van je iPhone-naam kun je zo vaak doen als je wil. Bovenstaande stappen werken ook wanneer je de naam van je iPad wil wijzigen.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu