3 tips om meer uit Safari in OS X El Capitan te halen

Wouter Nijsen
3 oktober 2015, 15:30
2 min leestijd
3 tips om meer uit Safari in OS X El Capitan te halen

OS X El Capitan voert veel (kleine) verbeteringen door, waardoor bijvoorbeeld Safari fijner werkt. Met deze drie El Capitan Safari-tips haal je meer uit de vernieuwde browser voor de Mac.

Lees verder na de advertentie.

1. Tabbladen vastpinnen in Safari

El Capitan Safari

Een belangrijke nieuwe feature van OS X El Capitan is de mogelijkheid om tabbladen vast te pinnen in Safari. Wanneer tabbladen in het venster worden vastgezet, blijven ze altijd beschikbaar, ook wanneer je een venster sluit. Daarnaast ogen vastgepinde tabbladen overzichtelijk en zijn ze gemakkelijk te herkennen. Je kunt een tabblad vastzetten door in Safari bovenin op ‘Venster’ te klikken en vervolgens voor ‘Maak tabblad vast’ te kiezen. Ook kun je een webpagina simpelweg naar de linkerkant van de menubalk slepen.

2. Audio gemakkelijk dempen

Safari gaat door El Capitan slimmer om met geluid. De webbrowser kan nu tabbladen waarbinnen audio wordt afgespeeld (denk aan een YouTube-video) herkennen en deze weergeven. Dit is handig wanneer je met veel verschillende tabs werkt, omdat je zo in één keer kunt zien waar het geluid vandaan komt. Door in de adresbalk op het blauwe icoontje te tikken, kun je zien welke tabbladen geluid afspelen en ze eventueel uitschakelen. Hetzelfde doe je om de audio weer aan te zetten.

El Capitan Safari

3. Verschillende lettertypen in de Reader-weergave

El Capitan Safari

De Reader-weergave in Safari is al een tijdje beschikbaar en een fijne feature wanneer je je puur wilt richten op het lezen van teksten. De functie verwijdert alle overbodige informatie en toont alleen de tekst in een apart venster. Met El Capitan zijn er een aantal opties toegevoegd aan de Reader-weergave.

Waar het voorheen alleen mogelijk was om tekst kleiner of groter te maken, kun je nu kiezen uit verschillende lettertypes en kleurthema’s. Dit doe je door in de menubalk rechts op het icoontje te tikken, waarna je de instellingen kunt aanpassen.

Lees meer over OS X El Capitan

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu