Tip: zo bekijk je al je iCloud-apparaten in El Capitan
Wouter Nijsen

Wanneer je OS X El Capitan hebt geïnstalleerd op je Mac, dan is er een simpele manier om al je iCloud-apparaten te bekijken. In dit tipartikel leggen we het uit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In El Capitan iCloud-apparaten bekijken

el capitan icloudAl je iOS-apparaten die je hebt gekoppeld met iCloud worden samen opgeslagen en bijgehouden. Waar je voorheen naar iCloud.com moest gaan om een overzicht van al je iCloud-apparaten te vinden, is dit nu een stuk makkelijker. El Capitan bevat namelijk standaard een optie waarmee je snel al je iCloud-apparaten kunt bekijken. Dat is handig, omdat je zo in één oogopslag ziet of je er nog iDevices zijn gekoppeld die je niet meer gebruikt. Door de stappen hieronder te volgen, kun je al je iCloud-apparaten checken.

  1. Ga op je Mac naar ‘Systeemvoorkeuren’;
  2. Kies voor ‘iCloud’;
  3. Klik vervolgens links onder je gebruikersnaam op ‘Accountgegevens’;
  4. Druk op ‘Apparaten’ om het overzicht te laten verschijnen.

En dat was het! Al je iCloud-apparaten worden onder elkaar getoond, met aan de rechterkant belangrijke informatie. Denk hierbij het model, de softwareversie en de serienummer van het betreffende apparaat. Ook kun je apparaten ontkoppelen met je iCloud-account door voor ‘Verwijder van account’ te kiezen. Om het menu weer te sluiten, dien je simpelweg op ‘Gereed’ te klikken.

Lees ook: In één keer bestanden verwijderen met El Capitan

Lees meer over OS X El Capitan

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.