iOS 8 tip: zo surf je veilig over het web met je iPhone

23 oktober 2014, 16:05
1 min leestijd
iOS 8 tip: zo surf je veilig over het web met je iPhone

Onlangs stonden we stil bij enkele Safari-tips voor iOS 8. De browser is vernieuwd en biedt nu extensies en een veilige manier om over het web te surfen. In deze tip laten we je zien hoe dat in zijn werk gaat met DuckDuckGo.

Lees verder na de advertentie.

Hoe werkt DuckDuckGo?

DuckDuckGo

In tegenstelling tot veelgebruikte mobiele browsers als Google, Yahoo en Bing, geeft Apple met iOS 8 haar gebruikers de keuze om ook te kiezen voor een veilige zoekmachine: DuckDuckGo. Als je deze browser gebruikt, wordt er geen gebruikersprofiel aangemaakt en wordt je privacy gewaarborgd.

Zoekmachines geven vaak resultaten weer op basis van interesses, wensen en eerder zoekgedrag. Hoewel dit in de meeste gevallen handig is, betekent dit dat je niet bepaald anoniem over het internet surft. Apple zet met iOS 8 in op privacy en heeft daarom de veilige zoekmachine DuckDuckGo in Safari geïntegreerd.

Veilige zoekmachine instellen

iPhone privacygevoelige informatie

Als gezegd werkt DuckDuckGo in Safari, maar hij is ook in combinatie met de zoekfunctie Spotlight te gebruiken. De zoekmachine is ook onderdeel van OS X Yosemite, zodat je geopende pagina’s op je iPhone ook met een Mac kan bekijken.

Om de browser te activeren op je iPhone of iPad, ga je naar ‘Instellingen > Safari > Zoekmachine’. Vervolgens zie je dat Google standaard is ingeschakeld. Tik op DuckDuckGo om de veilige zoekmachine te activeren.

Let er wel op dat met DuckDuckGo zoekresultaten hoogstwaarschijnlijk anders zijn dan je gewend bent. Omdat er niet meer wordt gekeken naar je eerdere zoekgedrag krijg je andere websites te zien en met name Nederlandse resultaten worden minder snel weergegeven.

Meer lezen? Check onze iOS 8 gids met handige tips!

Lees meer over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu