In 4 stappen dubbele contacten verwijderen van je iPhone

13 oktober 2017, 13:18
2 min leestijd
In 4 stappen dubbele contacten verwijderen van je iPhone

Het is behoorlijk tijdrovend om alle dubbele contacten op je iPhone op te sporen en verwijderen. Gelukkig is er een handige app beschikbaar die het werk voor je doet.

Lees verder na de advertentie.

Dubbele contacten verwijderen doe je zo

Zoals je wellicht kunt herinneren, moest je in het verleden alle telefoonnummers in de standaard Contacten-app handmatig bijhouden. Met de introductie van iCloud is hier gelukkig verandering in gekomen, aangezien Apples clouddienst automatisch contacten over al je iOS-apparaten synchroniseert.

Toch kan het voorkomen dat je (veel) dubbele contacten in je iPhone hebt staan. Dit kan bijvoorbeeld doordat je Gmail, Outlook of een andere dienst hebt gekoppeld aan je contactenlijst. Erg vervelend, zeker wanneer je over een flinke lijst met telefoonnummers beschikt. Gelukkig zijn er enkele apps die je helpen het overzicht te behouden en Cleaner is daar een goed voorbeeld van.

dubbele contacten

Door de onderstaande vier stappen te doorlopen, verwijder je binnen enkele minuten alle dubbele contacten van je iOS-toestel.

  1. Download Cleaner uit de App Store en maak een account aan;
  2. Geef de app toestemming om je contacten te importeren;
  3. Cleaner zoekt nu automatisch naar mogelijke dubbele contacten. Druk op ‘Dubbele contacten’ om ze te bekijken;
  4. Check goed of het daadwerkelijk dubbele contacten zijn. Tik hierna op het tabblad ‘Fuseren’ en nogmaals op de optie ‘Fuseren’ om ze samen te voegen. Om een contact uit te sluiten van het samenvoegen kun je eerst op ‘Dubbele contacten’ tikken en deze contacten aan te tikken.

Betalen voor ontdubbelen

Het is belangrijk om te weten dat Cleaner en veel andere gelijksoortige apps niet volledig gratis zijn. Met Cleaner kun je tien dubbele contacten gratis fuseren, maar daarna betaal je 11,49 euro per jaar. Ook de app Smart Cleaner bijvoorbeeld werkt met zo’n betaalmuur.

Bedenk dus goed of en hoeveel geld je eraan wilt besteden. Wanneer je een enorme contactenlijst hebt met regelmatig veel dubbelingen, bespaart zo’n app je ongetwijfeld heel wat tijd en moeite. Wanneer je slechts enkele tientallen dubbele contacten wil verwijderen, is het voordeliger om het handmatig te doen.

→ Lees meer tips voor je iPhone

Contacts Cleaner .

LSM Apps

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu