In 4 stappen dubbele contacten verwijderen van je iPhone
Wouter Nijsen

Het is behoorlijk tijdrovend om alle dubbele contacten op je iPhone op te sporen en verwijderen. Gelukkig is er een handige app beschikbaar die het werk voor je doet.

Dubbele contacten verwijderen doe je zo

dubbele contactenZoals je wellicht kunt herinneren, moest je in het verleden alle telefoonnummers in de standaard Contacten-app handmatig bijhouden. Met de introductie van iCloud is hier gelukkig verandering in gekomen, aangezien Apples clouddienst automatisch contacten over al je iOS-apparaten synchroniseert.

Toch kan het voorkomen dat je (veel) dubbele contacten in je iPhone hebt staan. Dit kan bijvoorbeeld doordat je Gmail, Hotmail of een andere dienst hebt gekoppeld. Erg vervelend, zeker wanneer je over een flinke lijst met telefoonnummers beschikt. Gelukkig zijn er enkele apps die je helpen en Smart Merge is daar een goed voorbeeld van.

Door de onderstaande 4 stappen te doorlopen, verwijder je binnen enkele minuten alle dubbele contacten van je iOS-toestel.

  1. Download Smart Merge uit de App Store en maak een account aan;
  2. Geef de app toestemming om je contacten te importeren;
  3. Smart Merge zoekt nu automatisch naar mogelijke dubbele contacten. Druk op ‘Toon dubbelen’ om ze te bekijken;
  4. Check goed of het daadwerkelijk dubbele contacten zijn. Tik hierna op ‘Fuseren’ om ze samen te voegen.

Meer over Smart Merge

Smart Merge staat al een tijdje in de App Store, maar wordt nog steeds regelmatig bijgewerkt. De laatste update verbeterde de applicatie dan ook aanzienlijk. Zo is Smart Merge sneller geworden, werkt de app beter met iOS 8 en ondersteunt hij het grote scherm van de iPhone 6 Plus.

De applicatie heeft daarnaast nog veel meer handige functionaliteiten. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om contacten uitgebreider te bewerken. Ook kun je deze direct uploaden naar bijvoorbeeld Dropbox of Google Drive. Redenen genoeg om Smart Merge eens te checken!

Meer lezen? Op onze iPhone tippagina vind je nog veel meer handige tips & tricks!

Smart Merge

YT Development Ltd

10 (2 reviews)
Gratis via App Store

Smart Merge
Smart Merge
Smart Merge
Smart Merge
Smart Merge
Smart Merge
Smart Merge
Smart Merge
Smart Merge

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.