De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Tip: Zo verwijder je dubbele contacten uit je adresboek op de Mac

Rick van der Veer
23 februari 2018, 17:05
1 min leestijd
Tip: Zo verwijder je dubbele contacten uit je adresboek op de Mac

Als je al meerdere keren van Mac of iPhone bent gewisseld, loopt je adresboek langzaam vol met oude of dubbele contactpersonen. In deze tip lees je hoe je deze dubbele contacten kunt samenvoegen of verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Adresboek op je Mac opruimen

Door de jaren heen komen er steeds meer contactpersonen bij in je adresboek. Voeg je bijvoorbeeld een mailaccount toe, dan horen daar ook adresgegevens bij. Na verloop van tijd kan dit voor een aardig rommelige lijst zorgen, zowel lokaal als in je iCloud-account. Volg onderstaande stappen om de dubbele contacten uit je Mac-adresboek te gooien.

  1. Open de Contacten-app;
  2. Ga in het linkermenu naar ‘Alle contacten’;
  3. Klik bovenin in de menubalk op ‘Kaart > Zoek dubbele vermeldingen’;
  4. Kies de optie ‘Voeg samen’ zodra het adresboek je dubbele contacten heeft gevonden.

Goed om te weten is dat je zonder een externe app niet je contactpersonen op deze manier kunt beheren op je iPhone of iPad. Als je dus je hele adresboek in iCloud hebt staan, is bovenstaand stappenplan de beste optie om je contacten op te ruimen. In deze tip lees je hoe je je dubbele contacten toch kunt verwijderen op je iPhone, als je dat liever doet.

Mocht je even niet bij je Mac kunnen, of alleen toegang hebben tot een pc, dan kun je ook de iCloud-website gebruiken. Log hiervoor in op iCloud.com en kies voor ‘Contacten’. Selecteer vervolgens de dubbele contacten, open het menu via het tandwieltje en klik op ‘Verwijderen’. Hiermee kun je geen dubbele contacten samenvoegen, maar alleen verwijderen.

Op zoek naar meer tips? Check het grote iPhone & Mac tipoverzicht!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu