Disney Plus opzeggen: zo doe je dat op je iPhone of iPad
Wouter Nijsen

Wil je Disney Plus opzeggen omdat de dienst niet is wat je ervan had verwacht, of heb je niet genoeg tijd om te kijken? Het is vrij simpel om je (proef)abonnement vanaf je iPhone of iPad op te zeggen. In deze tip laten we zien hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Disney Plus opzeggen op je iPhone of iPad

Disney Plus was de afgelopen weken exclusief in Nederland gratis te gebruiken, maar vanaf 12 november 2019 wordt de dienst officieel gelanceerd. Heb je een tijdje geleden een proefabonnement afgesloten, dan wordt dit automatisch overgezet naar een betaald abonnement. Disney Plus kost 6,99 euro en hoewel de dienst daarmee goedkoper is dan bijvoorbeeld Netflix, is het zonde van je geld als je de dienst niet of nauwelijks gebruikt.

Gelukkig is het vrij simpel om je Disney Plus-abonnement op te zeggen. Dit kan op verschillende manieren, maar het makkelijkst is om via de App Store je proefabonnement stop te zetten. Volg de stappen hieronder.

  1. Open op je iPhone of iPad de App Store;
  2. Tik op je profielfoto rechtsboven en kies vervolgens voor ‘Abonnementen’;
  3. Hier kun je op Disney Plus tikken, waarna je met ‘Annuleer (proef)abonnement) je abonnement stopzet.

Via de instellingen van je Apple-apparaat

Het is ook mogelijk om via de Instellingen-app van je iPhone of iPad je Disney Plus-abonnement te annuleren. Dit doe je als volgt:

  1. Open de Instellingen-app op je Apple-toestel en ga naar ‘iTunes en App Store’;
  2. Druk op je Apple ID bovenaan en kies voor ‘Toon Apple ID’. Tik vervolgens op ‘Abonnementen’;
  3. Kies hier Disney Plus en druk op ‘Annuleer (proef)abonnement om het proces te voltooien.

Via de website van Disney Plus

Disney Plus opzeggen kan ook via de officiële website van Disney Plus. Dit kan natuurlijk gewoon via de browser op je iPhone of iPad, maar ook op je computer.

  1. Ga naar de officiële website van Disney Plus en log in met je account;
  2. Klik rechtsboven op je profiel en kies ‘Account’;
  3. Bij ‘Factureringsgegevens’ tik je op ‘Abonnement opzeggen’ en ‘Opzegging voltooien’ om je abonnement definitief stop te zetten.

Meer over Disney Plus

Wil je meer weten over Disney Plus? In de Disney Plus review lees je of de dienst de strijd aan kan met Netflix. We hebben ook een gids over Disney Plus gepubliceerd, met daarin een compleet overzicht van wat je over de streamingdienst moet weten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.