Zo maak je audio-opnames met een Apple Watch

Michel van 't Klaphek
2 oktober 2019, 11:03
2 min leestijd
Zo maak je audio-opnames met een Apple Watch

De Dictafoon is al jaren een vertrouwde app op de iPhone en iPad, en is vanaf watchOS 6 ook op de Apple Watch aanwezig. Zo maak je audio-opnames met je Apple-horloge.

Lees verder na de advertentie.

Dictafoon in watchOS 6: zo werkt het

Neem je vaak interviews af, of vind je het fijn om belangrijke gesprekken later op je gemak terug te luisteren? Dat kun je vanaf nu ook met een Apple Watch doen. Een handige toevoeging aan watchOS 6 is de Dictafoon-app. Zo kun je vanaf je pols een gesprek, college, memo of andere audio opnemen. Het werkt net als op de iPhone:

  1. Open de Dictafoon-app op je Apple Watch;
  2. Tik op de rode knop om een opname te beginnen;
  3. Zorg ervoor dat de microfoon van de Apple Watch naar de bron van het geluid gericht is voor optimale kwaliteit;
  4. Druk wederom op de rode knop zodra het gesprek is afgelopen.
Dictafoon watchos 6

Tijdens het opnemen ziet je gesprekspartner niet direct dat hij of zij wordt opgenomen. Wanneer het scherm van de Apple Watch is vergrendeld, is er enkel aan de bovenkant een klein icoontje te zien waardoor je weet dat er opgenomen wordt. Het is natuurlijk niet netjes om iemand zonder toestemming op te nemen, dus vraag altijd of dit goed is.

Lees ook: watchOS 6 review: fijne update met waardevolle toevoegingen

Audio-opnames beheren

Na het afronden van de opname kun je het gesprek direct terugluisteren. Je kunt de opname ook afspelen via AirPods, of andere bluetooth-oordopjes. Gebruik hierbij de pijltjes om de opname achteruit of vooruit te spoelen.

De Dictafoon-app geeft standaard een naam aan de opname, maar deze is niet echt duidelijk. Geef een tikje op de titel om zelf een beschrijving te maken. Je kunt de opname overigens ook direct aan iCloud toevoegen, zodat je het later bijvoorbeeld vanaf je Mac kunt openen en bewerken.

Ook nieuw in watchOS 6

Je hebt minstens watchOS 6 nodig om audio-opnames met een Apple Watch te maken. De software-update voegt ook enkele andere apps toe, waaronder Cyclus. Hiermee kunnen vrouwen hun menstruatiecyclus bijhouden. Ook voegt watchOS 6 de Decibelmeter toe zodat je gehoorschade kunt voorkomen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu