6 trucs om slim te besparen op je databundel

18 februari 2018, 13:50
3 min leestijd
6 trucs om slim te besparen op je databundel

Krijg je halverwege de maand bericht van je telefoonaanbieder dat je bijna weer over je databundel heen zit? Dan is het tijd voor een grotere bundel of om zuiniger in je gebruik te zijn. Met deze tips kun je een hoop data besparen.

Lees verder na de advertentie.

Data besparen met je iPhone: 6 tips

Of je nu op vakantie gaat of een kleine databundel hebt; vroeg of laat moet je een keer zuiniger zijn met de hoeveelheid data die je verbruikt. Met deze zeven tips weet je zeker dat je (met de hakken over de sloot) het einde van de maand haalt zonder je bundel te overschrijden.

1. Check je data overzicht en limiet

Kijk regelmatig hoeveel van je data er nog over is voor de maand. Bijna alle providers hebben apps waarmee je kunt inloggen, om zo toegang te krijgen tot je gebruik. Dan weet je meteen of je rustig aan moet doen of niet. Er zijn ook andere apps, zoals DataMan en In Control waarmee je gratis in een handig grafiekje kunt checken hoeveel MB’s je nog over hebt. Door meldingen in te stellen, krijg je een notificatie als je een bepaald percentage van je bundel bereikt.

Data besparen

2. Gebruik minder mobiel dataverkeer

Om te bezuinigen op dataverbruik, kun je checken hoeveel bepaalde apps verbruiken. Bij ‘Instellingen > Mobiel Netwerk’ vind je ‘Gebruik mobiel dataverkeer’. Daar kun je aan- en uitvinken welke apps er gebruik mogen maken van mobiele data. Apps die je alleen offline wil gebruiken, kun je uitzetten. Dat kan aardig wat MB’s besparen per maand.

3. Gebruik wifi waar je kunt

Maak zo mogelijk gebruik van wifi, als dat beschikbaar is. Op die manier schakel je de 3G of 4G uit. Je haalt verbruikte MB’s dus niet uit je bundel, maar van de wifi-verbinding. Zolang je niet betaalt voor de wifi, maak je dus gratis gebruik van internet zonder dat je data gebruikt. Zeker bij veelgebruikers zoals YouTube en Netflix is wifi gebruiken bijna een must.

4. Mobiele website

Open altijd de mobiele versie van een website in plaats van de volledige. Mobiele sites zijn veel simpeler in opzet: ze laden sneller en verbruiken minder data. Verwijder ook niet te vaak je internet cache (wat wel handig is voor ruimte vrijmaken). Plaatjes op website waar je vaker komt, hoeven dan niet steeds opnieuw geopend te worden.

5. Offline cache of voorladen

Een voorbereid mens verbruikt minder data. Als je thuis op het wifi-netwerk alvast artikelen laadt die je onderweg wil lezen met een app als Pocket. Op die manier hoef je deze later niet nog eens te laden via het mobiele netwerk. Daarnaast maken veel apps gebruik van een offline optie. Zo kun je in Spotify offline afspeellijsten maken (waar wel opslagruimte voor nodig is) en kun je in Google Maps kaarten offline opslaan.

6. Sluit apps als je ze niet gebruikt

Hetzelfde geldt voor apps die je op de achtergrond hebt draaien in het binnenland. Ook dan kunnen ze verversen zonder dat je het doorhebt en data afsnoepen. Dit is te voorkomen om apps na gebruik uit te schakelen. Dat doe je door twee keer op de homeknop te klikken en vervolgens apps omhoog te vegen. Vergeet ook niet om het op de achtergrond verversen van apps uit te schakelen. Dit doe je via ‘Instellingen > Algemeen > Ververs op de achtergrond’.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met iPhone tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu