In 5 stappen sociale profielen aan je Contacten-app toevoegen

Gijs Ettes
16 februari 2015, 17:20
1 min leestijd
In 5 stappen sociale profielen aan je Contacten-app toevoegen

Je Contacten-app is een prima vervanger voor een fysiek telefoonboek en zorgt dat je op elk iOS-apparaat al je gewenste contactgegevens bij de hand hebt. We laten je zien hoe je sociale profielen aan de contacten toevoegt.

Lees verder na de advertentie.

Contacten-app met sociale profielen

Je kunt in iOS veel meer informatie aan je contactpersonen toevoegen dan alleen hun naam, telefoonnummer en e-mailadres. Het is ook mogelijk om hun adres, verjaardag en een relevante website toe te voegen en je kunt zelfs specifieke beltonen en trillingen instellen. In deze tip beperken we ons tot sociale profielen, die je toevoegt door onderstaande stappen te doorlopen.

  1. Open de Contacten-app en selecteer de gewenste contactpersoon;
  2. Tik rechtsboven op ‘Wijzig’ en scrol naar beneden tot je ‘Voeg sociaal profiel toe’ ziet;
  3. Druk op het plusteken. Standaard wordt Twitter geselecteerd, maar door hierop te drukken, kun je ook andere netwerken selecteren;
  4. Kies het gewenste profiel en voer vervolgens de bijbehorende profielnaam in (zonder bijvoorbeeld www.twitter.com);
  5. Door op ‘Aangepaste voorziening’ te tikken, kun je ook andere sociale profielen toevoegen. Druk op ‘Gereed’ als je klaar bent.

Handig is dat de sociale profielen die je aan contacten toevoegt automatisch worden geopend in de desbetreffende app als je erop klikt vanuit Contacten. Dit geldt echter alleen als je de bestaande sociale profielen kiest en niet bij handmatig toegevoegde profielen als Snapchat of Instagram.

Op zoek naar meer? Check dan onze iOS 8 gids met 36 handige tips om alles uit Apples mobiele besturingssysteem te halen.

Het laatste nieuws over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu