Tip: data besparen met de Chrome-browser voor iOS

Wouter Nijsen
22 mei 2015, 17:15
1 min leestijd
Tip: data besparen met de Chrome-browser voor iOS

Maak je veel gebruik van de Chrome-browser voor iOS, dan hebben we een handige tip voor je. De browser heeft namelijk een verborgen functie waarmee je gemakkelijk op je databundel bespaart.

Lees verder na de advertentie.

Chrome data besparen

Chrome data besparen

Hoewel Safari de snelste en meestgebruikte browser is voor iOS, moet je de populariteit van Chrome voor iOS niet onderschatten. De app mag dan wat trager zijn en minder flitsend ogen, maar hij steekt wel prima in elkaar. Dat komt vooral door de handige functionaliteiten die Chrome biedt, die Safari bijvoorbeeld weer niet heeft. Een daarvan is de ietwat verborgen instelling om het dataverbruik van de browser omlaag te halen, waardoor je (veel) op je databundel bespaart. Hoe deze optie precies werkt, lees je in de onderstaande stappen.

  1. Open Chrome op je iPhone of iPad en tik op de drie puntjes rechtsboven. Kies vervolgens voor ‘Instellingen’.
  2. Veeg helemaal naar beneden en kies voor de optie ‘Bandbreedte’. Druk hierna op ‘Databesparing’ en zet tot slot het schakelaartje aan.

Wanneer je de stappen hebt doorlopen, comprimeert Chrome elke webpagina voordat de browser ze opslaat. Hierdoor er is minder data benodigd om naar de betreffende webpagina te surfen. Dat is voor jou als gebruiker gunstig, vooral wanneer je over een beperkte databundel beschikt.

Chrome data besparen

Naarmate je Chrome meer gebruikt, kun je in het overzicht zien hoeveel data je daadwerkelijk bespaart. Ook tof is dat de browser de hoeveelheid opgeslagen data vergelijkt met de oorspronkelijk grootte.

→ Meer lezen? Check onze uitgebreide tippagina met meer handige tips & tricks!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu