Waarom Mac-gebruikers Safari in plaats van Chrome moeten gebruiken

3 augustus 2015, 12:15
2 min leestijd
Waarom Mac-gebruikers Safari in plaats van Chrome moeten gebruiken

Chrome is een fijne browser voor dagelijks gebruik, dankzij de talloze handige extensies en de integratie met Google-diensten. Maar als je een MacBook hebt, kun je beter overstappen op Safari.

Lees verder na de advertentie.

Safari is het best geoptimaliseerd voor OS X

De voornaamste reden hiervoor is het accugebruik van Chrome. Als je op een MacBook deze browser gebruikt, verlies je gemiddeld één uur van de totale accuduur. Het accugebruik van Firefox is iets beter, maar van de drie browsers die accufabrikant BatteryBox onderzocht, is Safari het energiezuinigst.

chrome accugebruik

BatteryBox gebruikte een 13 inch-MacBook Pro Retina met een schone OS X-installatie om te testen met welke browser je het langst kunt streamen, mailen en over het web surfen. Safari behaalde de eerste plaats met 6 uur en 21 minuten, op afstand gevolgd door Firefox (5:29 uur) en Chrome (5:08 uur). Eerstgenoemde is het efficiëntst, terwijl Chrome al langer bekendstaat om het hoge geheugen- en cpu-gebruik.

Overigens heeft Google eerder al aangekondigd dat het bedrijf zijn best doet om Chrome te optimaliseren voor OS X. Zo wordt Flash-content gepauzeerd als je er niet naar kijkt en krijgen tabbladen die je langere tijd niet gebruikt een lagere prioriteit. Daarnaast wordt gewerkt aan het omlaag brengen van het cpu-gebruik van de browser, wat ook een positief effect moet hebben op de accuduur van je MacBook.

8 tips om het Chrome accugebruik te verlagen

Wil je Chrome blijven gebruiken omdat je liever niet overschakelt op Safari of Firefox, check dan de tips hieronder om het Chrome accugebruik omlaag te brengen.

  1. Ga naar ‘Instellingen > Geavanceerde instellingen’ en zet het vinkje voor ‘Bronnen prefetchen om pagina’s sneller te laden’ uit;
  2. Doe hetzelfde met het vinkje voor ‘Een voorspellingsservice gebruiken om zoekopdrachten en URL’s aan te vullen…’;
  3. Sluit tabbladen die je niet meer nodig hebt en beperk het aantal geïnstalleerde extensies;
  4. The Great Suspender is een extensie die wel de moeite waard is. Deze kan automatisch tabbladen pauzeren en flink wat geheugen besparen;
  5. Ga regelmatig naar ‘Instellingen > Browsegegevens wissen’ en verwijder ‘Gecachte afbeeldingen en bestanden’;
  6. Ga naar ‘Instellingen > Instellingen voor inhoud’ en bepaal welke plug-ins, pop-ups en meldingen weergegeven mogen worden;
  7. Start je MacBook regelmatig opnieuw op; dit komt de algehele snelheid van je computer ten goede;
  8. Maak gebruik van de bètaversie van Chrome. Vernieuwingen die Google doorvoert en die de browser optimaliseren zijn bij deze versie eerder beschikbaar, al dat ook voor bugs.
Bron: BatteryBox
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu