Zo gebruik je de backspace-functie van je iPhone-calculator

6 mei 2017, 11:13
1 min leestijd
Zo gebruik je de backspace-functie van je iPhone-calculator

Wist je dat de ingebouwde calculator van je iPhone een backspace-functie heeft? Wij tot voor kort ook niet. Zo gebruik je optie om tijdens het rekenen verkeerde cijfers weg te halen.

Lees verder na de advertentie.

Calculator-app heeft backspace-functie

De Calculator-app maakt al sinds de eerste iPhone vast onderdeel uit van het besturingssysteem. Het is zeer zeker niet de enige calculator die je kunt gebruiken op je smartphone, maar dankzij de simpele opzet wel een van de betere. Even snel een berekening uitvoeren is zo gepiept en de app neemt nauwelijks ruimte in.

Tijdens het invoeren van cijfers kan het voorkomen dat je per ongeluk een verkeerd nummer intoetst, of te vroeg een komma plaatst. Zelf drukte ik voorheen altijd op ‘C’ om alle cijfers te wissen, maar er is een relatief onbekende manier die het minder rigoureus aanpakt. Veeg je namelijk tijdens het rekenen naar links of rechts op de cijfers bovenaan, dan verdwijnt het laatste cijfer dat je hebt ingevoerd. Handig om even snel een foutje te corrigeren.

De backspace-functie, die natuurlijk al veel langer onderdeel uitmaakt van de Calculator-app, werd ontdekt door twitteraar @censoredialogue. Het internet viel bijna van zijn stoel af van verbazing na het lezen van zijn ‘public service announcement’.

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu