Tip: Maak een reeks foto’s met de burstmode van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max)

12 oktober 2019, 10:22
2 min leestijd
Tip: Maak een reeks foto’s met de burstmode van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max)

Wil je geen moment missen? Dan biedt de burst-mode uitkomst. Hierbij maak je snel achter elkaar meerdere foto’s. Zo werkt de burst-functie op de iPhone 11 (Pro).

Lees verder na de advertentie.

Burst-foto’s maken op de iPhone 11 (Pro)

De iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn er qua cameraprestaties allemaal op vooruit gegaan. Naast hardwarematige verbeteringen is ook de software opgepoetst. Mensen die vaak gebruikmaken van de burstmode hebben zonder twijfel opgemerkt dat de werking is veranderd. Zo maak je burstmode-foto’s op de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max):

  1. Open de Camera-app op je iPhone;
  2. Druk kort op de cameraknop, en veeg vervolgens naar links richting je laatst gemaakte kiekje om een reeks te maken;
  3. Maak je een foto in landschapsmodus? Veeg dan vanaf de cameraknop naar boven, wederom richting de laatst gemaakte foto;
  4. Laat los wanneer je klaar bent met fotograferen.
iPhone 11 Deep Fusion

Bij het maken van burstmode-foto’s is het vooral belangrijk om een soepele en snelle beweging naar links of boven te maken. Wanneer je te traag bent begin je namelijk met filmen. Apple heeft deze functie toegevoegd zodat je sneller tussen foto’s en video’s maken kunt switchen.

Lees ook: 8 tips om alles uit de standaard Camera-app van de iPhone te halen

Over de burstmode

De burstmode-stand leent zich uitstekend voor het maken van actiefoto’s, zoals tijdens het sporten, spontane ontmoetingen en snelle bewegingen. Omdat er meerdere foto’s per seconde worden gemaakt leg je meer vast. In de teller naast de cameraknop zie je hoeveel foto’s er al zijn gemaakt.

Hierbij geldt dat hoe nieuwer je iPhone is, hoe meer foto’s je in korte tijd kunt maken. Tijdens het maken van de fotoreeks hoor je een sluitergeluid. Deze kiekjes vind je gewoon in de Foto’s-app en zijn herkenbaar aan het icoontje linksboven. De iOS-software kiest automatisch het beste plaatje uit en houdt hierbij rekening met de scherpte, belichting en helderheid. Door naar links en rechts te vegen kun je alle burstfoto’s bekijken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu