Zo gebruik je de terugbetaaldienst Bunq.me op je iPhone

Wouter Nijsen
25 juli 2018, 11:04
2 min leestijd
Zo gebruik je de terugbetaaldienst Bunq.me op je iPhone

Met het vernieuwde Bunq.me probeert de online bank Bunq de concurrentie aan te gaan met Tikkie. Met hoe werkt de terugbetaaldienst? In deze tip laten we het je zien.

Zo gebruik je Bunq.me

Tikkie, dat eigendom is van ABN Amro, is enorm populair en heeft al zo’n drie miljoen gebruikers. Volgens Bunq-oprichter Ali Niknam heeft Tikkie bij de start afgekeken bij Bunq.me, het eigen betaalplatform van de bank, zo zegt hij tegen RTL Z. Vanaf nu kan iedereen met een IBAN-nummer van de dienst gebruikmaken en gemakkelijk betaallinkjes aanmaken, die je vervolgens naar vrienden of familie kunt sturen.

Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een avondje iets gaat drinken met vrienden en jij de rekening voorschiet, of voor een verjaardagscadeau van een familielid zorgt. Anderen kunnen je dan gemakkelijk en snel terugbetalen.

Zo werkt het aanmaken van een betaallink met Bunq:

  1. Ga naar Bunq.me en tik op ‘Claim je betaallink’ om te beginnen;
  2. Kies vervolgens een persoonlijke link, zoals je eigen naam of een korte beschrijving waar de betaallink voor is bedoeld. Dit wordt dan bunq.me/jouwlink;
  3. Vul vervolgens je IBAN-nummer toe waar je het geld op wil ontvangen, en geef ook je e-mailadres;
  4. Geef tot slot je naam op, ga akkoord met de algemene voorwaarden en tik op de oranje knop met ‘Voltooien’.

Jouw eigen betaallink kun je vervolgens doorsturen naar vrienden of familieleden, waarna zij het bedrag kunnen invullen. Tip: om zelf te bepalen hoeveel euro iemand moet betalen, kun je het bedrag achter je link zetten. Bij 20 euro is dat bijvoorbeeld bunq.me/jouwlink/20.

Tikkie-gids

Bunq.me heeft enkele voordelen ten opzichte van Tikkie. Zo heb je geen losse iOS-app nodig om betaallinks aan te maken, maar kun je gewoon naar bunq.me in je browser gaan om er eentje aan te maken. Daarnaast verlopen betaallinks niet en kun je ze blijven gebruiken, wat bij Tikkie niet het geval is. Overigens werkt Bunq.me – net als Tikkie – met alle Nederlandse banken.

Het ontbreken van een volwaardige app is tegelijkertijd ook een nadeel van dit alternatief. Met de Tikkie-app heb je een handig overzicht van je openstaande betalingen altijd bij de hand, en zit dit niet verstopt in het zoveelste tabblad van je browser. Dat maakt de opzet van Bunq.me hetzelfde als Tikkie, al zijn er een aantal kleine verschillen. Lees ook onze gids over Tikkie, waarin we de dienst uitlichten en een aantal handige tips geven.

→ Lees verder in de uitgebreide Tikkie-gids

Via: Bright
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu