Zo verbeter je het geluid van je Mac-speakers

13 januari 2016, 15:25
2 min leestijd
Zo verbeter je het geluid van je Mac-speakers

iMacs hebben standaard al de beschikking over prima ingebouwde speakers. Ben je echter niet helemaal tevreden over de geluidskwaliteit, dan kun je die verbeteren met een applicatie als Boom 2.

Lees verder na de advertentie.

Optimaliseer je Mac-speakers

Een all-in-one als de iMac is niet alleen geschikt als productiviteitsmachine, maar bijvoorbeeld ook als multimedia-apparaat in een woon- of slaapkamer. Dat is te danken aan de uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Op dat laatste gebied valt nog wat winst te behalen met apps die het geluid optimaliseren. Een ietwat dure, maar gebruiksvriendelijke optie is Boom 2. De app is al geruime tijd beschikbaar in de Mac App Store en heeft – niet zonder reden – veel positieve reviews.

Na het starten van Boom 2 volgt een korte calibratie om het optimale volume en de niveaus voor lage, midden en hoge tonen te bepalen. De app speelt een muziekje om je het verschil te laten horen met het geluid als de equalizer niet is ingeschakeld. Vervolgens worden er verschillende opties geboden om de geluidskwaliteit verder aan te passen naar jouw smaak. De interface zit strak en overzichtelijk in elkaar en is grotendeels Nederlandstalig.

Boom 2

Ondanks dat iMac slechts over twee stereospeakers met een vermogen van 10W beschikt, kun je hier met Boom 2 een voller geluid en behoorlijk volume uit persen. Uiteraard kun je de app ook gebruiken om de speakers van je MacBook (Pro) beter te laten klinken. Prettig is dat de audioversterking geldt voor alle onderdelen van het systeem, dus niet alleen voor bijvoorbeeld iTunes of Spotify. Daarnaast zijn er diverse pre-sets om uit te kiezen en kun je per nummer bepalen hoe hard dit moet klinken. Handig als bepaalde liedjes in je bibliotheek aanzienlijk zachter klinken dan andere.

Prijzig

Als gezegd is Boom 2 relatief prijzig voor wat in wezen een fraaie equalizer is. De app staat voor 19,99 euro in de Mac App Store, al is het mogelijk om deze 7 dagen gratis uit te proberen. Wil je überhaupt geen geld spenderen, dan kun je de laatste versie van Soundflower en Apples AU Lab downloaden. Na installatie kun je met deze programma’s een eigen equalizer voor OS X maken. Dit vergt wel wat meer tijd bij het experimenteren om de juiste geluidskwaliteit te krijgen, maar kan je twee tientjes besparen.

Boom Remote

Global Delight Technologies Pvt. Ltd

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu