De beste iOS 7 tips, trucs en handigheidjes

23 januari 2014, 15:00
5 min leestijd
De beste iOS 7 tips, trucs en handigheidjes

In iOS 7, de nieuwste versie van Apples mobiele besturingssysteem, zijn een hoop zaken verplaatst of veranderd ten opzichte van iOS 6. Daarom hierbij een lijst met de beste iOS 7 tips!

Lees verder na de advertentie.

Waarschuwing vooraf: aangezien iOS 7 vele honderden veranderingen en vernieuwingen bevat, is deze lijst nog lang niet compleet: de komende dagen, zo niet weken, zullen we deze blijven aanvullen. Lees trouwens, voor je in de beste iOS 7 tips duikt, vooral ook onze iOS 7 review en iOS 7 overzichtspagina! En voor het geval je iOS 7 nog niet geïnstalleerd hebt: op iPhoned lees je natuurlijk ook hoe iOS 7 installeren het snelste en makkelijkste werkt.

→ Lees het laatste nieuws met betrekking tot iOS 7.1!

De beste iOS 7 tips

1. Swipen om te zoeken in Spotlight

Voorheen moest je om te zoeken helemaal naar links swipen, maar in iOS 7 zoek je anders in Spotlight: door vanuit je homescreen naar beneden te swipen (vanuit het midden van het scherm, anders krijg je het berichtencentrum!) In beeld verschijnt dan de zoekbalk, waarna je kunt gaan zoeken op je iPhone. Kun je het maar niet onthouden? Download dan deze wallpapers met aanwijzingen!

iOS-7-tips

2. Zoeken in Safari vanuit de adresbalk

In de Safari app had je altijd een adresbalkje en een zoekvenstertje, maar die zijn nu samengevoegd. Om iets te zoeken op internet, typ je dus voortaan in de adresbalk wat je nodig hebt, en tik je vervolgens op enter.

iOS 7 tips

3. Privé surfen in Safari

Eveneens veranderd is de manier waarop je privé kunt zoeken in Safari. Voorheen moest je in de instellingen zijn, maar als je nu op plus drukt voor een nieuw tabblad (in plaats van een nieuwe pagina) kun je meteen kiezen of je een privésessie wil (zodat je zoekgeschiedenis niet opgeslagen wordt).

iOS-7-tips

4. Control center openen door te swipen

Het is één van de meest radicale vernieuwingen van iOS 7: door vanuit je homescreen van onderaan het scherm naar boven te swipen, krijg je Control Center. Daarin vind je veelgebruikte snelkoppelingen, zoals wifi, bluetooth en je muziek. Deze kun je ook in de instellingen terugvinden, maar deze manier is uiteraard sneller.

iOS-7-tips

5. Apps afsluiten door ze weg te swipen

Apps sluit je niet meer door in de balk met recente apps het icoontje van de betreffende app ingedrukt te houden en vervolgens op het kruisje dat verschijnt te tikken – je swipet ze nu weg vanuit een overzicht met recente apps. Dit bereik je, net als eerst, door twee keer kort op de homeknop te drukken.

iOS-7-tips

6. Meer dan 12 apps aan mappen toevoegen

Een irritante beperking op iOS was altijd dat je maximaal 12 apps in één map kon zetten. In iOS 7 is dat probleem gelukkig opgelost: je kunt nu naar believen mappen vullen, en als het te veel apps worden voor op één pagina, dan maakt je iPhone automatisch een tweede pagina aan waar je naartoe kunt swipen. Handig!

iOS-7-tips

7. Check welk bericht wanneer is verzonden in iMessage

In iMessage was het nooit mogelijk om terug te lezen welk bericht je wanneer had verzonden: enkel als een gesprek even stil lag en werd hervat, verscheen er een tijdstip in beeld. In iMessage in iOS 7 kun je echter gemakkelijk zien wie wat wanneer zij, door het hele gesprek naar links te trekken. Bij de tekstwolkjes verschijnen vervolgens tijdstippen!

iOS-7-tips

8. Snel alle url’s uit Twitter in één overzicht zien

Over het beste gebruik van Twitter is niet iedereen het eens: de een gebruikt het als dagboek, terwijl de ander liever interessante links met zijn volgers deelt. Voor aanhangers van de tweede categorie, heeft Apple een mooie functie in Safari ingebouwd. Ga daarvoor naar de bladwijzers, en tik op het ‘@’-icoontje. Je zult nu alle aanbevolen links onder elkaar te zien krijgen!

iOS-7-tips

9. Gebruik je iPhone als waterpas

Door in de kompas-app (te vinden bij hulp-apps) naar rechts te swipen, krijg je een strak vormgegeven waterpas. Zo weet je altijd of je tafel recht staat!

iOS-7-tips

10. Apps in de achtergrond laten bijwerken

Je kunt ervoor kiezen om apps in de achtergrond te laten bijwerken. Zo is een app altijd gebruiksklaar, maar goed voor je databundel is het niet. Gelukkig kun je per app kiezen of deze moet bijwerken of niet. Ga daarvoor naar ‘instellingen’ > ‘algemeen’ > ‘ververs apps op de achtergrond’.

iOS-7-tips

11. Maak het lettertype vet

Apple kreeg veel kritiek op het ultradunne lettertype in iOS 7. Sinds de onthulling is dat wel iets bijgesteld, maar voor wie het nog steeds te dun (en dus moeilijk leesbaar) is, is er de mogelijkheid om tekst ‘vet’ te maken. Ga daarvoor naar ‘instellingen’ > ‘algemeen’ > ‘toegankelijkheid’ en schakel ‘vette tekst’ in.

iOS-7-tips

12. Update apps automatisch

De Amerikaanse senator John McCain vroeg Tim Cook er tijdens een hoorzitting over patentschendingen grappend naar, niet wetend dat het echt zou worden ingebouwd: automatische app-updates! Schakel het in- of uit bij ‘instellingen’ > iTunes en App Store’ > ‘Updates’.

iOS-7-tips

13. Schakel diepte op homescreen uit

Apple heeft een soort van kijkdooseffect ingebouwd om het homescreen, waardoor je bijna achter je appicoontjes kan kijken. Visueel leuk, maar niet echt nuttig. Wil je het uitschakelen? Ga dan naar ‘instellingen’ > ‘algemeen’ > ‘toegankelijkheid’ en schakel ‘verminder beweging’ in.

iOS 7 tips

14. Pas toegankelijkheid Control Center aan

Control Center, of ‘bedieningspaneel’, is altijd beschikbaar. Vanuit iedere app, vanuit je lockscreen, altijd. Voor wie dat niet zo handig vindt, is dit gelukkig in te perken: ga naar ‘instellingen’ > ‘bedieningspaneel’ en kies van waar je bij Control Center kan.

iOS-7-tips

15. Beperk reclametracking

Apple laat je iPhone standaard locatie-informatie en zoekopdracht-info versturen, zodat het je gericht kan bestoken met reclame. De informatie wordt anoniem verzonden, maar wie daar niet van gediend is, kan het – net als in iOS 6, maar op een andere plek – uitschakelen: ga naar ‘instellingen’ > ‘privacy’ > ‘reclame’ en vink ‘beperk reclametracking’ aan.

iOS-7-tips

16. iMessages verwijderen

Het verwijderen van individuele iMessages werkt nét even iets anders dan je gewend bent. Om nu een bericht te verwijderen, hou je het ingedrukt. Druk vervolgens op ‘meer’: je kunt nu aantikken welke berichten je wil verwijderen!

iOS-7-tips

17. Lijnen in camera app inschakelen

In iOS 6 was het heel gemakkelijk om de lijnen in de camera app, die je helpen bij je compositie wanneer je een foto neemt, in te schakelen: gewoon vanuit de app zelf. In iOS 7 is dat nét een beetje veranderd van plek: ga naar ‘instellingen’ > ‘foto’s en camera’, en vink ‘raster’ aan. Als je teruggaat naar de camera app, zul je de lijnen kunnen zien.

iOS-7-tips

→ Lees ook onze tip om het iPhone geluid harder te zetten!

→ Lees ook alles over de iPhone 5S en de iPhone 5C die tegelijk met iOS 7 zijn verschenen!

Het laatste iOS 7.1 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu