Tip: verwijder bestanden in één keer met OS X El Capitan

Wouter Nijsen
28 oktober 2015, 14:55
1 min leestijd
Tip: verwijder bestanden in één keer met OS X El Capitan

El Capitan brengt een interessante functie die handig is voor power-gebruikers. Met het besturingssysteem kun je bestanden in één keer verwijderen en in deze tip leggen we uit hoe.

Lees verder na de advertentie.

Bestanden verwijderen in El Capitan

El Capitan is sinds enkele weken beschikbaar en veel gebruikers hebben de update inmiddels geïnstalleerd. Toch zijn er diverse kleinere features die niet meteen opvallen, maar wel erg handig zijn. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om in El Capitan bestanden in één keer te verwijderen vanuit de Finder. Je verwijdert ze zo direct van je Mac, zonder dat je ook nog de prullenbak moet leegmaken.

In feite sla je de prullenbak dus over. Dit is handig voor power-gebruikers die dagelijks werken met veel verschillende documenten, afbeeldingen en andere bestanden. Hoe je bestanden in één keer kunt verwijderen, leggen we in de stappen hieronder uit.

  1. Open Finder op je Mac en selecteer de bestanden die je wilt verwijderen;
  2. Gebruik vervolgens de toetsencombinatie CMD + Option (Alt) + Backspace;
  3. Druk in het menu dat verschijnt op ‘Verwijder’ om bestanden definitief te verwijderen.
bestanden verwijderen in El Capitan

Zoals je merkt is de snellere verwijderoptie niet perfect. Zo dien je alsnog in het menu op ‘Verwijder’ te klikken om bestanden definitief van je Mac te halen. Zorg overigens wel dat je zeker weet dat de geselecteerde bestanden weg kunnen. Na het verwijderen van bestanden is het niet meer mogelijk om ze terug te halen.

Lees meer over OS X El Capitan

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu