De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Bestanden en foto’s uitwisselen tussen Android en OS X

Gijs Ettes
17 maart 2016, 19:30
2 min leestijd
Bestanden en foto’s uitwisselen tussen Android en OS X

De iPhone en je Mac met OS X zijn gemaakt om samen te werken. Als je gebruikmaakt van een Android-telefoon en een Mac(Book), dan is het uitwisselen van bestanden ietsje lastiger. We laten zien wat je nodig hebt om dit tot een succes te maken.

Lees verder na de advertentie.

Bestanden uitwisselen tussen Android en OS X

Net als de iPhone kun je je Android middels een usb-kabeltje met je Mac verbinden. Op het scherm van de smartphone verschijnt dan een pop-up die je laat kiezen op welke manier je het toestel wilt koppelen. Je kunt je Android alleen opladen, als midi-apparaat verbinden, alleen afbeeldingen overdragen of mediabestanden overdragen. Geen van de vier opties geeft je echter de mogelijkheid om het Android-toestel als usb-opslag te doorzoeken, wat bij Windows wel het geval is. Je kunt weliswaar de Foto’s-app gebruiken om media naar de Mac te importeren, maar dan is het lastig om bijvoorbeeld specifieke foto’s of video’s te vinden.

Android File Transfer biedt uitkomst. Deze Mac-app maakt het enorm eenvoudig om alle bestanden op je Android-toestel – dus ook downloads, documenten en andere bestanden – over te zetten naar je Mac. Andersom kun je ook data overzetten; handig als je bepaalde video’s of mp3’tjes op je Mac hebt staan die je wilt meenemen op je Android. Doorloop de stappen hieronder om Android File Transfer werkend te krijgen. Je hebt een toestel met Android 3.0 of hoger nodig om er gebruik van te maken.

  1. Ga naar www.android.com/filetransfer om het installatiebestand te downloaden. Klik het aan en sleep het naar je applicaties;
  2. Verbind je Android-toestel met je Mac en start Android File Transfer;
  3. Sta op je Android toe dat je Mac toegang krijgt tot de apparaatgegevens. Geef indien nodig je ontgrendelcode in;
  4. Je ziet nu de mappenstructuur op je Android en kunt alle bestanden doorzoeken.

Handig aan Android File Transfer is dat de applicatie automatisch start wanneer je een Android-toestel aansluit. Vervolgens kun je alle foto’s en video’s (DCIM), downloads en andere media benaderen. Enig nadeel is dat je eerst de desbetreffende bestanden naar je Mac moet verslepen om ze te kunnen previewen. Qua design verdient Android File Transfer ook niet de schoonheidsprijs, maar de applicatie doet zijn werk verder prima.

5 manieren om iPhone foto’s uit te wisselen met je pc of Mac

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu