Zo word je niet afgeleid door het Berichtencentrum op je Mac
Wouter Nijsen

Het Berichtencentrum op Mac voorziet je van meldingen over apps en software-updates, maar kan ook best storend zijn. We laten zien hoe je het (tijdelijk) uitschakelt.

Schakel het Berichtencentrum op Mac uit

Berichtencentrum op MacNet als in iOS bevat OS X het Berichtencentrum, dat je op de Mac opent door te klikken op het knopje helemaal rechts in de menubalk. Het Berichtencentrum bevat een Vandaag-scherm, waar je je dagelijkse planning vindt, en het Berichtgeving-scherm waar alle meldingen worden verzameld. Op zich een handige feature, al kan het best storend zijn als je meldingen ontvangt terwijl je aan het werk bent. Sommige gebruikers zullen het Berichtencentrum misschien nooit openen.

Het Berichtencentrum kan worden uitgeschakeld door de Niet storen-modus te gebruiken, al werkt die maar tijdelijk. Er is echter een trucje waarmee je geen meldingen meer ontvangt. In onderstaande stappen leggen we het uit.

  1. Open de Instellingen-app op je Mac en klik op ‘Berichtgeving’;
  2. Schakel de Niet storen-modus in, door de functie eerst aan te vinken. Belangrijk is dat er één minuut tussen de start- en eindtijd zit. Kies dus bijvoorbeeld voor 07:01 en 07:00 uur;
  3. Sluit de Instellingen-app om het proces te voltooien.

Als je deze stappen hebt doorlopen, verschijnen er voortaan geen meldingen van het Berichtencentrum meer op je Mac. Let goed op dat je de juiste tijden kiest voor de Niet storen-modus. Houd één minuut tussen beide tijden, dan is de functie in principe altijd geactiveerd. Heb je dat liever niet, voer dan iets anders in.

Overigens kun je het Berichtencentrum blijven gebruiken, door simpelweg op het knopje te klikken. Wil je toch weer meldingen ontvangen, doorloop dan opnieuw de beschreven stappen en schakel de Niet storen-modus uit.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.