De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iOS 8 tip: zo deel je audio en video in de Berichten-app

Wouter Nijsen
29 oktober 2014, 14:34
2 min leestijd
iOS 8 tip: zo deel je audio en video in de Berichten-app

De Berichten-app is al jaren onderdeel van elke iDevice en een flinke update voor iOS 8 kon daarom niet uitblijven. Vanaf nu heb je de optie om audio en video in chatgesprekken te delen en in deze tip laten we je zien hoe dat werkt.

Lees verder na de advertentie.

Audio- en videobestanden versturen

Berichten-app

Nieuw vanaf iOS 8 is de mogelijkheid om audio- en videobestanden te delen met je gesprekspartner. Deze functie kennen we al van WhatsApp. Wanneer je de app opent en een nieuw bericht aanmaakt, vallen een tweetal zaken op. Aan de linkerkant van het toetsenbord is nu een camerapictogram te vinden waarmee je toegang hebt tot je fotobibliotheek. Ook is het mogelijk om direct vanuit de app een foto of video te schieten.

Wanneer je liever een audiobericht wilt sturen, omdat je bijvoorbeeld geen trek hebt in het typen van een lange tekst, dan is daar nu ook een icoontje voor te vinden. Aan de rechterkant bevindt zich de microfoon om direct iets in te spreken.

Berichten bekijken en beluisteren

Berichten-app

Wanneer je van iemand een audiobericht ontvangt, kun je deze natuurlijk via de speakers van je iPhone beluisteren. Nieuw is dat je je iPhone ook aan je oor kan houden, wat erg handig is in luidruchtige situaties. Je iPhone registreert zelf wanneer je de telefoon tegen je oor legt, zodat je niet eerst een knop hoeft in te drukken.

Deze functie staat in de meeste gevallen automatisch ingeschakeld, maar mocht dit niet het geval zijn dan kun je dit ook handmatig doen. Ga hiervoor naar ‘Instellingen > Berichten’ en veeg naar het kopje ‘Audioberichten’, om vervolgens op ‘Houd bij oor om te luisteren’ te tikken.

Bewaren op je iPhone

Audio- en videoberichten worden automatisch na twee minuten van je iPhone verwijderd (wat overigens in hetzelfde tabje als hierboven beschreven is in te stellen), maar je kunt ze ook bewaren. Dit doe je door het betreffende berichtje eventjes vast te houden. Je krijgt dan een aantal opties te zien. Kies op ‘Bewaar’ om het geluidsfragment of filmpje op te slaan. Let er echter wel op dat deze relatief veel opslagruimte vereisen.

Meer lezen? Check onze iOS 8 gids met handige tips!

Lees meer over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu