iOS 8 tip: In 3 stappen het geluid uitzetten in de Berichten-app
Wouter Nijsen

Soms wil je het geluid bij een aantal gesprekken in de standaard Berichten-app uitschakelen. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Berichten-app geluid uitzetten

Berichten-app geluid uitzettenDe standaard Berichten-app dient als verzamelplaats voor al je sms’jes en iMessages en wordt door dan ook door veel iPhone-gebruikers gebruikt. De app is in de loop der jaren een stuk slimmer en mooier geworden en voorzien van nieuwe opties. Een handige functie die iOS 8 aan de Berichten-app toevoegde, is de mogelijkheid om het geluid bij gesprekken in de app uit te zetten.

Dit is handig wanneer je met vrienden of familie een groepsgesprek hebt in iMessage, of als je nog veel sms’t. Vooral bij groepsgesprekken ontvang je doorgaans veel berichtjes en het is dan ook storend wanneer je hier telkens een melding met geluid bij krijgt te horen. Natuurlijk kun je je iPhone op de trilstand zetten, maar wellicht is het handiger om het geluid helemaal uit te zetten. Dit kun je doen door de onderstaande 3 stappen te volgen.

  1. Open de Berichten-app en open een bestaand gesprek;
  2. Tik in het gesprek rechtsboven op ‘Details’;
  3. Schakel tot slot de ‘Niet storen’-functie in.

Er wordt gebruik gemaakt van de ‘Niet storen’-functie, die ook in iOS ingeschakeld is om een device helemaal stil te houden. Het werkt in de Berichten-app op dezelfde manier: je hoort niets tenzij je je toestel aanzet en de app vervolgens opent. Tot slot is het belangrijk om te weten dat achter elk gesprek waarbij de functie is ingeschakeld een icoontje (halve maan) verschijnt. Hierdoor hoef je niet te zoeken wanneer je de functie weer wilt uitschakelen.

De ultieme iOS 8 gids

Wil je meer iOS 8 tips lezen? Check dan onze ultieme iOS 8 gids, waarin je nog ruim 30 andere handige tips kunt vinden!

Lees meer over iOS 8

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.