iOS 8 tip: In 3 stappen het geluid uitzetten in de Berichten-app

Wouter Nijsen
30 december 2014, 17:04
2 min leestijd
iOS 8 tip: In 3 stappen het geluid uitzetten in de Berichten-app

Soms wil je het geluid bij een aantal gesprekken in de standaard Berichten-app uitschakelen. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Berichten-app geluid uitzetten

Berichten-app geluid uitzetten

De standaard Berichten-app dient als verzamelplaats voor al je sms’jes en iMessages en wordt door dan ook door veel iPhone-gebruikers gebruikt. De app is in de loop der jaren een stuk slimmer en mooier geworden en voorzien van nieuwe opties. Een handige functie die iOS 8 aan de Berichten-app toevoegde, is de mogelijkheid om het geluid bij gesprekken in de app uit te zetten.

Dit is handig wanneer je met vrienden of familie een groepsgesprek hebt in iMessage, of als je nog veel sms’t. Vooral bij groepsgesprekken ontvang je doorgaans veel berichtjes en het is dan ook storend wanneer je hier telkens een melding met geluid bij krijgt te horen. Natuurlijk kun je je iPhone op de trilstand zetten, maar wellicht is het handiger om het geluid helemaal uit te zetten. Dit kun je doen door de onderstaande 3 stappen te volgen.

  1. Open de Berichten-app en open een bestaand gesprek;
  2. Tik in het gesprek rechtsboven op ‘Details’;
  3. Schakel tot slot de ‘Niet storen’-functie in.

Er wordt gebruik gemaakt van de ‘Niet storen’-functie, die ook in iOS ingeschakeld is om een device helemaal stil te houden. Het werkt in de Berichten-app op dezelfde manier: je hoort niets tenzij je je toestel aanzet en de app vervolgens opent. Tot slot is het belangrijk om te weten dat achter elk gesprek waarbij de functie is ingeschakeld een icoontje (halve maan) verschijnt. Hierdoor hoef je niet te zoeken wanneer je de functie weer wilt uitschakelen.

De ultieme iOS 8 gids

Wil je meer iOS 8 tips lezen? Check dan onze ultieme iOS 8 gids, waarin je nog ruim 30 andere handige tips kunt vinden!

Lees meer over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu