De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Tip: zo leg je beeld vast buiten het opnamekader met de iPhone 11 (Pro)

Dilara Isik
21 oktober 2019, 15:24
2 min leestijd
Tip: zo leg je beeld vast buiten het opnamekader met de iPhone 11 (Pro)

Met de iPhone 11-serie is het mogelijk om beeld buiten het opnamekader vast te leggen. Maar dit moet je wel eerst instellen. Wij leggen je uit hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Beeld vastleggen buiten het opnamekader

De camera van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max heeft een flinke verbetering doorgemaakt. Deze nieuwste iPhone-modellen hebben ook een toffe camerafunctie waar nog niet veel mensen vanaf weten: de camera kan namelijk ook buiten het opnamekader beeld vastleggen.

Handig, want je kunt daardoor de compositie van een foto later in de Foto’s-app wijzigen. Als er bijvoorbeeld net iets wegvalt op de foto, verschuif je de foto iets anders in het kader. Je ziet het beeld dat buiten het kader is vastgelegd zodra je een foto gaat bewerken in de Foto’s-app. Dit moet je wel eerst inschakelen in je instellingen. Zo doe je het:

  1. Open Instellingen en tik op ‘Camera’;
  2. Zet het schuifje achter ‘Maak foto’s buiten het kader’ op groen;
  3. Na het maken van een foto tik je in de galerij op ‘wijzig’ en vervolgens op het bijsnijd-icoontje ;
  4. Vervolgens kies je een perspectief en sleep je de schuifknop heen en weer om de compositie aan te passen;
  5. Tik op ‘Gereed’ om de foto op te slaan.

De Camera-app van iPhone verbetert automatisch de compositie van je foto of QuickTake-video. Er komt dan een blauwe ‘Auto’-badge tevoorschijn in de rechterbovenhoek. Wil je dit uitschakelen? Ga dan weer naar Instellingen, ‘Camera’, en schakel ‘Pas aanpassingen automatisch toe’ uit.

Video’s opnemen buiten opnamekader

De functie wordt ook ondersteund voor het opnemen van een QuickTake-video. Hierbij kun je de opnameknop vergrendelen, waardoor je ‘m niet steeds ingedrukt hoeft te houden. Terwijl je dan een video opneemt, kun je ook makkelijk je vergrendelde positie aanpassen, of een foto maken tijdens het opnemen.

Als je QuickTake-video’s opneemt, wordt er al automatisch beeld opgenomen buiten het kader. Als je dit niet wil, dan kun je dit uitschakelen door weer in instellingen naar ‘Camera’ te gaan en ‘Neem video’s op buiten het kader’ uit te schakelen.

Goed om te weten: als je voor het bewerken van je video’s de opname van buiten het opnamekader niet gebruikt, wordt het beeldmateriaal na 30 dagen automatisch verwijderd. Je kunt het dus ook ingeschakeld laten als je het niet altijd gebruikt, want het kost je geen extra opslagruimte.

Meer over de iPhone 11 (Pro)

Wil je meer weten over de iPhone 11-telefoons? In onze iPhone 11 Pro review lees je welke functies er de moeite waard zijn. Benieuwd naar andere functies van de camera van de iPhone 11? Lees dan onze tip over het maken van Burst-foto’s met de iPhone 11-serie. Binnenkort komt ook de Deep Fusion-functie uit.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu