Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Tip: een zorgeloze nachtrust dankzij Bedtijdmodus in iOS 12

Michel van 't Klaphek
4 oktober 2018, 15:08
2 min leestijd
Tip: een zorgeloze nachtrust dankzij Bedtijdmodus in iOS 12

Nieuw in iOS 12 is de mogelijkheid om alle binnenkomende berichten en notificaties te dempen terwijl je slaapt. Hiervoor moet je Niet Storen en de Bedtijdmodus met elkaar combineren. We laten zien hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Bedtijdmodus: slapen zonder afleiding

Veel mensen vinden het lastig om hun iPhone weg te leggen wanneer ze gaan slapen. De WhatsApp-berichten, interessante artikelen en video’s op YouTube blijven maar binnenkomen. Heel leuk natuurlijk, maar niet wanneer je naar bed moet. Gelukkig beschikt iOS 12 over een functie die het een stuk makkelijker maakt om dergelijke notificaties te ‘dimmen’.

Niet Storen en Bedtijdmodus: zo werkt het

  1. Ga in het instellingenmenu naar Niet Storen, verschuif de schakelaar en doe hetzelfde bij ‘Gepland’;
  2. Geef aan hoe laat je ongeveer gaat slapen en wanneer je doorgaans wakker wordt;
  3. Verschuif nu de schakelaar bij de verschenen optie ‘Bedtijdmodus’.

Tussen de tijden die je hebt doorgegeven, in ons voorbeeld 22:00 en 6:50 uur, ontvang je geen meldingen en notificaties. Op je thuisscherm wordt alleen aangegeven dat de Bedtijdmodus actief is. Uiteraard zie je ook nog steeds hoe laat het is, de datum en de statusbalk.

Het is belangrijk om te weten dat Bedtijdmodus in combinatie met Niet Storen niet hetzelfde is als vliegtuigstand. Hierbij verbreek je namelijk je internetverbinding, waardoor er geen berichten en oproepen binnen kunnen komen. Bij de Bedtijdmodus worden deze berichten simpelweg op de achtergrond gehouden, zodat jij niet wordt beziggehouden terwijl je wil gaan slapen.

Apple en gezondheid

Niet Storen in combinatie met Bedtijdmodus is één van de vele vernieuwingen in iOS 12 gericht op het verbeteren van digitale gezondheid. Apple erkent dat smartphoneverslaving een steeds realistischer probleem wordt, en probeert hier iets aan te doen. Lees hier meer over in de uitgebreide iOS 12 review.

Check ons tips-overzicht voor meer handige adviezen. Download de iPhoned-app om op de hoogte te blijven, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu