Tip: Automatische downloads instellen op de Mac

Wil je alle aankopen en gegevens van je Apple-apparaten bij elkaar hebben op de Mac, dan kun je ‘automatische downloads’ inschakelen. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gegevens synchroniseren

Alle apps, films, muziek en andere content die je op Apple-apparaten downloadt, kun je ook direct op je Mac laten zetten. Dat doe je met automatische downloads. Met deze functie van Apple download je niet alleen al je aankopen automatisch naar de Mac, maar heb je ook direct je gegevens gesynchroniseerd.

Automatische downloads zijn een goede oplossing in sommige gevallen, omdat je altijd alles op één plek hebt. Maar niet iedereen zal blij zijn met de oplossing, omdat apps en andere content gewoonweg opslagruimte innemen als je ze automatisch op je Mac laat downloaden.

automatische downloads

Automatische downloads instellen

Hoe je instelt wat je wel en niet automatisch downloadt op de Mac, leggen we hieronder in het stappenplan uit.

  1. Open de iTunes-app;
  2. Zorg dat je geautoriseerd bent via ‘Store > Machtig deze computer’;
  3. Ga nu naar ‘iTunes > Voorkeuren’;
  4. Kies in de menubalk voor ‘Store’ en vink alles binnen het ‘automatische downloads’-vak aan of uit. Het gaat hierbij dus om apps, muziek en andere content die je op gekoppelde apparaten binnenhaalt;
  5. Klik op OK om de instellingen op te slaan.

Het alternatief voor automatische downloads is om apps handmatig nog op je Mac te zetten. Wat je ook handiger vindt, je weet nu in elk geval waar je de optie in- of juist uitschakelt.

Lees meer over de Mac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.