De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

iOS 13-tip: zo laat je Safari automatisch tabbladen sluiten na gebruik

Florence Peeters
10 juli 2019, 15:02
2 min leestijd
iOS 13-tip: zo laat je Safari automatisch tabbladen sluiten na gebruik

Voordat je het door hebt, heb je talloze open tabbladen in Safari die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Om te voorkomen dat je iPhone- of iPad-scherm een zooitje wordt, kun je in iOS 13 automatisch tabbladen sluiten in Safari.

Lees verder na de advertentie.

Automatisch tabbladen sluiten Safari: zo stel je het in

iOS 13 zit bomvol kleine verbeteringen, en ook Safari wordt een stukje makkelijker in gebruik. Of je de standaardbrowser van Apple nou enorm veel gebruikt of een digitale sloddervos bent: Safari vult zich al snel met een stapel overbodige tabbladen.

Vanaf iOS 13 los je dit simpelweg op door in te stellen dat Safari eens in de zoveel tijd automatisch alle geopende tabbladen afsluit. Het is mogelijk om internetpagina’s dagelijks, wekelijks of maandelijks automatisch af te laten sluiten. Dit stel je als volgt in.

automatisch tabbladen sluiten Safari
  1. Open Instellingen;
  2. Tik op ‘Safari’;
  3. Scroll naar het kopje ‘Tabbladen’ en tik hier op ‘Sluit tabbladen’;
  4. Selecteer de gewenste termijn om tabbladen automatisch te sluiten door te drukken op ‘Na één dag’, ‘Na één week’ of ‘Na één maand’.

Zodra je één van de drie opties hebt geactiveerd, hoef je niet steeds te kijken naar een rommelig Safari-overzicht. Afhankelijk van de termijn die je instelt, heb je dan zonder moeite steeds een opgeruimde browser.

Wil je dat je tabbladen (tijdelijk) niet meer automatisch verdwijnen? Volg dan de stappen zoals hierboven beschreven en kies in het laatste menu voor ‘Handmatig’. Dan moet je weer ieder tabblad dat je wil afsluiten handmatig wegvegen.

Installeer de publieke bèta van iOS 13

Momenteel is iOS 13 nog niet officieel beschikbaar. De definitieve update rolt ergens in september uit voor ondersteunde iPhones en iPads. Tot die tijd kun je al wel iOS 13 uitproberen door de publieke bèta te installeren. Wees je er van bewust dat deze nog wel enkele bugs kan bevatten en maak vooraf altijd een back-up van je iPhone. Wacht je liever af, check dan alvast onze iOS 13 preview om alle nieuwe functies te ontdekken.

iOS 13 preview: De 8 belangrijkste nieuwe functies getest
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu