Stop automatisch afspelen van Netflix-afleveringen in 5 stappen

Netflix is de perfecte dienst om series te bingewatchen. Na een aflevering gaat er automatisch een tellertje lopen en als die op nul staat, begint de volgende aflevering vanzelf. Maar hoe schakel je dat uit?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Automatisch afspelen Netflix stoppen

Op videodienst Netflix staan geweldige series die het verdienen om in één keer achter elkaar te kijken. Dat kan van pas komen tijdens een lui weekend op de bank. Na elke aflevering wordt kort afgeteld totdat de volgende begint met spelen. De countdown duurt precies lang genoeg om de knoop door te hakken: blijf je kijken of niet? Grijp je niet in, dan begint de volgende aflevering. En zet ‘m dan nog maar eens uit.


Daar komt nog bij dat, vooral als je Chromecast gebruikt, de optie niet altijd op tijd verschijnt om automatisch afspelen uit te schakelen als je de iPhone weer inschakelt. Kortom: als je die stress wil voorkomen, kun je de optie het beste uitschakelen.

Zo werkt het

automatisch afspelen netflixDat kun je vrij gemakkelijk doen, maar je moet even weten hoe. Hieronder vind je het stappenplan dat je erbij helpt.

  1. Open de Netflix-app;
  2. Tik linksboven op het hamburgermenu en kies je profiel;
  3. Scroll helemaal naar onder en tik ‘Account’ aan;
  4. Je gaat nu naar de mobiele website, kies daar voor ‘Instellingen voor afspelen’;
  5. In het volgende venster vink je ‘Volgende aflevering automatisch afspelen’ uit en kies ‘Opslaan’.

De volgende keer dat een aflevering op Netflix is afgelopen, gaat er geen tellertje meer lopen, maar speelt de aftiteling helemaal af. Daarna wordt je naar de afleveringenlijst van de app gebracht. Wil je nu toch doorkijken, dan druk je bij de volgende op play.

Wil je toch weer dat afleveringen automatisch worden afgespeeld, dan volg je de bovenste stappen en vink je de optie ‘Volgende aflevering automatisch afspelen’ juist weer aan.

Lees meer over Netflix

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.