De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Tip: in 6 stappen Instagram-posts archiveren

Rutger Otto
23 mei 2017, 20:52
2 min leestijd
Tip: in 6 stappen Instagram-posts archiveren

Mensen kunnen er binnenkort voor kiezen om hun foto’s en video’s op Instagram tijdelijk te verwijderen. Het is dan mogelijk om ze terug te zetten, mochten ze spijt krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Tijdelijk posts verwijderen voor anderen

Instagrammers halen geregeld posts offline, bijvoorbeeld omdat ze weinig likes hebben, omdat er een ex op staat of omdat ze achteraf wat saai lijken. Later krijgen gebruikers daar mogelijk spijt van, maar dan zijn ze al verdwenen. De foto-app van Facebook komt daarom met een functie waarmee gebruikers hun posts kunnen archiveren.

De functie wordt in de komende maanden uitgerold, heeft Instagram bekendgemaakt tegenover TechCrunch. Nog niet iedereen zal de functie dus al zien. “We blijven nieuwe manieren testen om Instagram te verbeteren”, zegt een woordvoerder.

archiveer instagram-posts

Archiveer Instagram-posts

Zo werkt het archiveren van een post:

  1. Open de Instagram-app;
  2. Ga naar een foto of video die je tijdelijk wil verwijderen;
  3. Tik op de ‘…’-knop rechtsboven in beeld;
  4. Kies ‘Archiveren’;
  5. De foto of video verdwijnt meteen in je persoonlijke Instagram-archief.

Via een icoon rechtsboven op je profielpagina kun je alle gearchiveerde posts bekijken. Dit icoon ziet eruit als een klokje dat de tijd terugdraait. Kies je een plaatje of filmpje uit je archief, dan kun je hem altijd via de ‘…’-knop weer terugzetten op het profiel. De post is dan weer voor iedereen zichtbaar.

Nieuwe Instagram-functies

Instagram maakt het met deze functie gemakkelijk om posts tijdelijk te laten verdwijnen voor andere gebruikers. Daarvoor hoeven ze dus niet langer helemaal verwijderd te worden. Mensen krijgen hiermee nog meer de mogelijkheid om hun profiel in te delen zoals ze zelf willen.

instagram ontdekken

Nieuwe update voor ontdekken

Instagram heeft nog meer functies toegevoegd aan de app. Op de ontdek-pagina (via het vergrootglas onder in beeld) vind je voortaan een nieuw soort verhaal, dat gebonden is aan je locatie. Het zijn Instagram Stories die bijvoorbeeld in Nijmegen zijn gemaakt, als jij op dat moment ook in Nijmegen bent. Zo worden verhalen meer openbaar gemaakt voor anderen. Daarvoor moet wel een locatiesticker zijn toegevoegd.

Zoek je voortaan naar bepaalde hashtags, dan komt ook boven dat overzicht een speciale verzameling van verhalen te staan waaraan zo’n hashtag is toegevoegd.

Download Instagram in de App Store (gratis)

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu