Verwijder in 4 stappen ‘vaste’ app-iconen van je homescreen
Rutger Otto

Als iOS-gebruiker ken je de apps die je niet kunt verwijderen van je iPhone of iPad. Toch zijn er een paar die je wel van je Homescreen kan halen, zoals de apps Podcasts en iTunes Store.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apps verwijderen

Op iOS zijn er een aantal apps (van Apple zelf) die voorgeïnstalleerd zijn op iOS en die je daarom niet kan verwijderen. Denk aan Kaarten, Aandelen, Muziek, Podcasts en iTunes Store. Waarschijnlijk heb je deze apps (als je ze niet gebruikt) bij elkaar weggemoffeld in één mapje op iOS.


De meeste apps kunnen inderdaad écht niet verwijderd worden. Bij een paar van die apps kan dat echter wel. Het is dan alleen de vraag hoe dat moet, maar dat blijkt heel gemakkelijk.

Normaliter verwijder je apps door je vinger ingedrukt te houden op een app-icoon, tot ze beginnen te trillen. Als je vervolgens op het kruisje drukt, worden ze verwijderd. Zo werkt het bij apps van Apple zelf niet, wel zijn sommige apps op een andere manier te verwijderen. Het gaat om de volgende iconen: Podcasts, FaceTime, iTunes Store, iBooks Store, Safari en Camera.

Zo werkt hetapps verwijderen

Om deze iconen van je homescreen te halen (de apps zelf blijven overigens in de achtergrond geïnstalleerd) doorloop je de volgende stappen:

  1. Open ‘Instellingen’ op iOS;
  2. Ga naar ‘Algemeen’;
  3. Tik op ‘Beperkingen’ en vul je toegangscode in;
  4. Zorg dat ‘Beperkingen’ aan staat en zet de schakelaars van app-iconen die je niet meer wil zien op wit in plaats van groen.

De geselecteerde app-iconen zijn nu van je homescreen verdwenen. Wil je ze terug, dan doorloop je dezelfde stappen maar zet je de schakelaars weer op groen. De apps verschijnen dan weer op je scherm.

Lees meer over apps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.