Tip: Zo verwijder je apps in iOS 13

24 september 2019, 15:03
2 min leestijd
Tip: Zo verwijder je apps in iOS 13

Apps verwijderen gaat in iOS 13 iets anders dan in vorige versies. Een hele grote verandering is het echter niet. Dit zijn de twee manieren om applicaties te wissen op je iPhone in iOS 13.

Lees verder na de advertentie.

Apps verwijderen in iOS 13: zo doe je dat

  1. Houd het app-icoon dat je wil verwijderen lang ingedrukt;
  2. Kies ‘Rangschik apps opnieuw’, waarna de iconen beginnen te bewegen zoals je gewend bent;
  3. Tik vervolgens op het kruisje rechtsboven van de app die je wil verwijderen.

iOS 13 is officieel beschikbaar. Na het downloaden kom je erachter dat er wat veranderingen zijn. Eén van die wijzigingen is de manier waarop je apps kunt verwijderen. Hierboven lees je hoe je apps verwijdert in iOS 13.

Apps verwijderen ios 13 screens

Je kunt zoveel apps verwijderen als wil. Er is ook een tweede manier om applicaties in iOS 13 weg te gooien. Deze methode werkt ongeveer hetzelfde. Druk op de app die je wil verwijderen, maar houd ongeveer 5 seconden vast. Het Rangschik-menu verschijnt als het goed is eventjes, maar verdwijnt direct. Hierna beginnen de iconen te bewegen en kun je applicaties verwijderen.

Ook interessant: Tip: Zo zet je de donkere modus van iOS 13 aan

Opslagruimte besparen

Naast een andere manier van apps verwijderen gaat iOS 13 je ook helpen bij welke programma’s je zou kunnen wissen. De software let hierbij op hoe vaak je een app gebruikt. In het updatescherm van de App Store zie je daarom voortaan wanneer apps voor het laatst gebruikt zijn, met de meest recente applicaties bovenaan. Onderaan de lijst staan apps die je zelden of nooit gebruikt. Met een simpele veeg naar links kun je deze programma’s definitief verwijderen.

Meer over iOS 13

In onze iOS 13 review noemen we de nieuwe software-update een bundeling van fijne, kleine updates. Samen zorgen deze voor een fijne gebruikerservaring. Neem voor enkele voorbeelden een kijkje in ons overzicht met kleine functies in iOS 13. Check ook zeker de uitgebreide videoreview van iOS 13 hieronder.

iOS 13 review: onze top 9 favoriete nieuwe functies op een rij
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu