In 5 stappen apps opnieuw downloaden op je iPhone of iPad

Wouter Nijsen
9 december 2014, 19:11
1 min leestijd
In 5 stappen apps opnieuw downloaden op je iPhone of iPad

Soms kan het handig zijn om apps opnieuw te downloaden, bijvoorbeeld wanneer ze niet meer in de App Store staan. We laten je zien welke 5 stappen je moet doorlopen om dit te doen.

Lees verder na de advertentie.

Apps opnieuw downloaden

apps opnieuw downloaden

Veel mensen zijn bang dat wanneer ze een app verwijderen, deze voorgoed verdwijnt of opnieuw geld kost. Dit is echter niet waar, want met iCloud houdt je iDevice precies bij wat je allemaal installeert. Apps opnieuw downloaden is handig wanneer je er één kwijt bent en niet meer precies weet hoe hij heet. Ook heb je met dit trucje toegang tot apps die niet meer beschikbaar zijn in de App Store (denk aan Launcher en Flappy Bird die (gedwongen) uit de App Store verdwenen).

Door de onderstaande 5 stappen te volgen kun je gemakkelijk een app opnieuw op je iDevice downloaden. Dit werkt voor de iPhone, iPad en iPod Touch op dezelfde manier. Wil je het stappenplan doorlopen op een Apple-toestel van iemand anders, zorg dan dat je bent ingelogd met je eigen Apple ID.

  1. Ga naar de App Store;
  2. Tik rechtsonder op het tabblad ‘Updates’;
  3. Kies vervolgens bovenaan voor ‘Aankopen’;
  4. Tik op ‘Niet op deze iPhone’ en zoek de betreffende app op;
  5. Druk op het icoontje aan de rechterkant van de app.

Het opzoeken van de app kan – als je een grootgebruiker bent van de App Store – een vervelend klusje zijn. Handig hiervoor is de zoekfunctie, die verschijnt wanneer je het scherm naar beneden veegt. Vanuit daar kom je direct bij de betreffende app terecht en heb je de mogelijkheid om ‘m opnieuw te downloaden.

→ Check meer handige iPhone tips die je direct kunt toepassen!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu