Tip: Zo start je een work-out op je Apple Watch

22 januari 2018, 17:01
2 min leestijd
Tip: Zo start je een work-out op je Apple Watch

Dat de Apple Watch een slimme metgezel is voor tijdens het sporten, is alom bekend. In deze tip laten we je zien hoe je een work-out start en hoe de Watch je favoriete sport bijhoudt.

Lees verder na de advertentie.

Zo start je een work-out op je Apple Watch

Gedurende de dag let je Apple Watch goed op wat je doet. Hiermee worden de ringen van de Activiteit-app gevuld, met calorieën door beweging, actieve minuten en uren dat je gestaan hebt. Maar als je gaat sporten, wil je natuurlijk dat je Watch nog preciezer meet wat je precies doet.

Om zo accuraat mogelijk je sportprestaties te meten, moet je voordat je begint met sporten de work-out aanzetten op je Apple Watch. Ook is het belangrijk dat je de juiste sport kiest, om te zorgen dat de Watch weet wat je precies doet. Volg onderstaand stappenplan om zo snel mogelijk van start te gaan.

Work-out starten

Apple Watch work-out staten
  1. Open de Work-out-app op je Watch;
  2. Kies uit het rijtje sporten welke workout je wil doen;
  3. Wacht tot de teller afloopt (of tik op het scherm) en begin met sporten.

Wil je een sport beoefenen die niet in het lijstje staat? Kies dan voor ‘Andere’. Nadat je klaar bent met sporten, kun je je ‘Andere’ work-out een naam geven. In dit lijstje staan een aantal andere sporten, waaronder bijvoorbeeld krachttraining. Als je hier eenmalig een work-out hebt gekozen, staat deze bij je volgende work-out meteen klaar om aangezet te worden.

Ook kun je tijdens je work-out overgaan naar een andere sport. Door naar rechts te vegen terwijl je bestaande work-out bezig is, verschijnt het Nieuw-icoontje met het plusje. Door hierop te tikken, kies je een andere work-out, waarna je bestaande work-out beëindigd wordt en overgaat in de andere. Dit is handig als je bijvoorbeeld na het gewichtheffen nog even gaat hardlopen, of voor een triathlon aan het trainen bent.

Dit artikel is onderdeel van ons maandthema Gezondheid. Lees ook de andere artikelen in onze reeks:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu