Zo zet je de iPhone-wekker uit met je Apple Watch
Rutger Otto

Als je een wekker zet op je Apple Watch, is hij niet gezet op de iPhone. Hetzelfde geldt andersom. Maar toch staan de twee apparaten wel in verbinding. In dit artikel lees je hoe het zit.

Apple Watch wekker

Omdat je iPhone gekoppeld is aan de Apple Watch, wil je misschien je wekker zetten op de iPhone door de smartwatch te gebruiken. Daarvoor gebruik je de Klok-app of je geeft Siri een commando. Wat blijkt: als je de wekker op de Apple Watch zet, staat hij alleen op de Apple Watch. Andersom staat de wekker alleen op de iPhone als je hem daarop instelt.


Het is even uitzoeken wat er nu precies met die wekkers aan de hand zit, maar zo werkt het: als je een wekker op de iPhone zet, zie je hem niet staat in de Klok-app van de Apple Watch, maar je krijgt ‘m wel op de Watch binnen. Je kunt de wekker dan vanaf je pols snoozen of uitzetten. Dit werkt echter alleen van Watch naar iPhone. Een alarm dat op je Watch staat ingesteld, komt niet binnen op de iPhone en kun je dus ook niet vanaf de iPhone uitschakelen.

apple watch wekker

Alles op een rij

Dit is op een rijtje wat je moet weten over alarmen en wekkers op iPhone en Apple Watch:

  • Je kunt een Apple Watch-alarm niet wijzigen vanaf de iPhone;
  • Je kunt een iPhone-alarm niet wijzigen vanaf de Apple Watch;
  • Het is mogelijk een alarm op de iPhone te snoozen en uit te schakelen met een Apple Watch als hij om je pols zit en is ontgrendeld;
  • Het snoozen en uitzetten van een wekker op je Apple Watch kan niet via de iPhone.

Lees meer over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.