Valdetectie inschakelen op de Apple Watch Series 4: zo doe je dat

Michel van 't Klaphek
17 februari 2019, 12:58
2 min leestijd
Valdetectie inschakelen op de Apple Watch Series 4: zo doe je dat

De nieuwste Apple Watch beschikt over ingebouwde valdetectie en helpt je zo verder na een flinke smakkerd. Dit is hoe je valdetectie instelt en hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch valdetectie: alles wat je moet weten

De Apple Watch Series 4 beschikt over een groot scherm dat tot aan de randen doorloopt en is meer dan ooit gefocust op jouw gezondheid. Daarom heeft het slimme horloge diverse functies om jou gezonder en veiliger door het leven te laten gaan, zoals de valdetectie.

Het werkt heel simpel. Als je de Apple Watch draagt en een flinke smakkerd maakt, krijg je automatisch een tik op je pols en wordt er een geluidje afgespeeld. De sensoren (versnellingsmeter en gyroscoop) detecteren dat je bent gevallen en het horloge checkt of alles goed gaat.

Lees ook: Waarom de Nederlandse Apple Watch Series 4 geen hartfilmpjes kan maken

Apple Watch valdetectie


Mocht er echter toch meer aan de hand zijn – je kunt bijvoorbeeld niet meer opstaan – dan kun je met één druk op de knop de nooddiensten inschakelen. Daarnaast wordt automatisch een SOS-melding naar je noodcontacten verstuurd, indien je deze functie gebruikt. Let op: voor het bellen heb je je iPhone nodig. Enkel Apple Watches met internetverbinding kunnen zelfstandig bellen, maar deze worden momenteel niet in Nederland verkocht.

Indien je buitenbewustzijn bent geraakt belt de Apple Watch na een minuut automatisch 112. Voordat hij officieel gaat bellen krijg je een timer op het scherm te zien die aftelt vanaf 15 seconden. Ook begint het geluid in volume toe te nemen, zodat eventuele omstanders horen dat het niet goed gaat.

Ook interessant: Zo verstuur je een SOS-noodmelding met de Apple Watch

Zo schakel je Apple Watch valdetectie in

Valdetectie werkt alleen op de Apple Watch Series 4: eerdere modellen worden niet ondersteund. Zo stel je het in:

  1. Open de Watch-app op je iPhone;
  2. Tik in het tabblad ‘Mijn Watch’ (linksonder) op ‘SOS-noodmelding’;
  3. Verschuif de schakelaar bij ‘Valdetectie’ en klaar ben je!

Als je bij het instellen van het horloge hebt aangegeven 65 jaar ouder te zijn, dan staat Apple Watch valdetectie automatisch aan. Uiteraard hoop je de functie nooit te hoeven gebruiken, maar het kan mogelijk je leven redden. Soms kun je ook een loze melding krijgen, bijvoorbeeld omdat je heel snel met je pols beweegt. In dat geval kies je de laatste optie ‘Niet gevallen’.

Check ons Tips-overzicht voor meer handige trucks!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu