Tip: zo kun je de Apple Watch veel sneller updaten

26 april 2018, 17:01
2 min leestijd
Tip: zo kun je de Apple Watch veel sneller updaten

Heb je een Apple Watch, dan is het je vast opgevallen dat het updaten van de smartwatch behoorlijk lang duurt. Gelukkig is er een trucje om het updateproces flink te versnellen. In deze tip laat iPhoned zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch updaten: zo werkt het

Apple brengt regelmatig updates uit voor watchOS, het besturingssysteem dat op de diverse Apple Watch-modellen draait. Hoewel het goed is dat het bedrijf uit Cupertino de software vaak bijwerkt, is het voor gebruikers soms wat minder fijn om hun smartwatch te updaten. Dit komt voornamelijk door het feit dat het updateproces lang duurt en soms wel een uur in beslag neemt.

Hoe komt dat? Apple gebruikt bluetooth om het updatebestand vanaf je gekoppelde iPhone naar je Watch te sturen. Dit doet het bedrijf om de accu van de Apple Watch te ontzien, maar bluetooth is simpelweg niet zo snel met het verzenden van data als wifi. Als een updatebestand dan honderden MB’s groot is, ben je lang aan het wachten.

Sneller updaten

apple watch updaten

Door op het juiste moment de bluetooth-verbinding tussen je iPhone en Apple Watch te verbreken, wordt de smartwatch gedwongen wifi te gebruiken voor het verdere updateproces. Hiervoor dien je wel een aantal stappen te volgen, die we hieronder met je doorlopen. Zorg er in ieder geval dat de smartwatch aan de oplader ligt en minstens 50 procent accu heeft.

  1. Heb je een watchOS-update ontvangen, open dan de Watch-app op je iPhone en kies voor ‘Mijn Watch’;
  2. Tik vervolgens in het menu op ‘Algemeen’ en dan ‘Software-update’, waar – als het goed is – een nummertje staat om aan te geven dat er een nieuwe versie beschikbaar is;
  3. Ga verder door op ‘Downloaden en installeren’ te tikken, waarna het updateproces begint;
  4. De Watch-app begint hierna met het verzenden van de updatedata naar de smartwatch. Dat de update begonnen is, zie je aan het balkje bovenin, waarmee wordt aangegeven hoe lang het proces nog duurt;
  5. Zie je het balkje met het aantal resterende minuten, dan is het tijd de bluetooth-verbinding op je iPhone te verbreken. Ga hiervoor naar de Instellingen-app en schakel daar bluetooth uit;
  6. Wanneer je teruggaat naar de Watch-app (bij ‘Algemeen > Software-update’), zie je een melding, die aangeeft dat je de bluetooth-verbinding weer moet activeren. Druk echter op ‘Annuleren’;
  7. De Watch-app ziet dan dat bluetooth niet beschikbaar is en maakt gebruik van wifi om de update te voltooien. Aan het updatebalkje bovenin zul je zien dat het veel minder lang duurt om de nieuwste watchOS-versie te installeren, omdat van een snellere wifi-verbinding gebruik wordt gemaakt.
  8. Druk tot slot op ‘Installeren’ in de Watch-app en laat de smartwatch de update afronden.

Houd er rekening mee dat wanneer je snel wil updaten, je bovenstaande stappen bij elke watchOS in dezelfde volgorde moet doorlopen. Alleen dan zorg je ervoor dat niet bluetooth, maar wifi wordt gebruikt om het updateproces uit te voeren.

→ Op zoek naar meer tips? Check dan snel het grote tips-overzicht op iPhoned!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu