Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Tip: Apple Watch-standaardantwoorden aanpassen doe je zo

Florence Peeters
22 november 2018, 17:02
2 min leestijd
Tip: Apple Watch-standaardantwoorden aanpassen doe je zo

Met een Apple Watch Series 4 heb je misschien meer schermruimte, berichten beantwoorden is nog altijd niet handig. Gelukkig zijn er standaardantwoorden, die gemakkelijk te personaliseren zijn.

Lees verder na de advertentie.

Persoonlijke standaardantwoorden op je Apple Watch

In theorie klinkt het best handig: zonder je iPhone uit je broekzak te halen even met je Apple Watch een berichtje of mailtje tikken. Toch blijft het scherm van het horloge daar te klein voor, en is het vooral priegelwerk.

Dat weet Apple ook, en daarom is watchOS uitgerust met standaardantwoorden voor Mail en Berichten. Dit zijn alleen hele algemene antwoorden zoals ‘Oké’ en ‘Dankjewel’. Wil je liever snel een uitgebreider of persoonlijker berichtje terugsturen? Dat kan, want deze standaardantwoorden kun je gemakkelijk aanpassen. We laten zien hoe je dit doet.

Standaardantwoorden voor Berichten aanpassen

  1. Open de Watch-app op je iPhone;
  2. Ga naar het tabblad ‘Mijn Watch’;
  3. Open het menu ‘Berichten’ en tik op ‘Standaardantwoorden’;
  4. Om een antwoord te bewerken tik je erop en typ je je persoonlijke standaardantwoord.

Heb je op deze manier verschillende persoonlijke standaardantwoorden ingesteld, dan kun je overbodige boodschappen eventueel verwijderen. Dit doe je door ze van links naar rechts te vegen, of rechtsboven op ‘Wijzig’ te klikken. Vervolgens tik je op het rode icoontje. Via ‘Wijzig’ kun je ook de volgorde bepalen, en dus de meestgebruikte antwoorden bovenaan zetten.

Standaardantwoorden voor Mail veranderen

Om de standaardantwoorden voor je Mail te wijzigen, doe je in feite hetzelfde als bij Berichten. Omdat het om twee verschillende apps gaat, moet je deze antwoorden wel apart personaliseren. Dit doe je door in de Watch-app naar ‘Mail’ te gaan en op dezelfde manier bij ‘Standaardantwoorden’ de reacties aan te passen of verwijderen.

Wanneer je nu een mailtje of bericht binnenkrijgt en op ‘Antwoord’ tikt, krijg je de gepersonaliseerde standaardantwoorden te zien. Zo kun je gemakkelijk en passender antwoorden, zonder op het kleine scherm van je Apple Watch te moeten typen.

Persoonlijke antwoorden bedenken

Wanneer je nog niet gewend bent om de standaardantwoorden op je Apple Watch te gebruiken, kan het moeilijk zijn om eigen antwoorden te bedenken. Het is namelijk wel zo handig als ze te gebruiken zijn bij verschillende soorten mails en berichten. Gebruik in dat geval eerst een tijdje de vooraf ingestelde standaardantwoorden. Zo weet je vanzelf steeds beter wat je in deze reacties mist.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu