De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Spotify kan nu offline muziek draaien op de Apple Watch: zo werkt het

Michel van 't Klaphek
8 juli 2021, 11:24
2 min leestijd
Spotify kan nu offline muziek draaien op de Apple Watch: zo werkt het

Het heeft even geduurd, maar eindelijk kun je met Spotify offline naar muziek luisteren op de Apple Watch. Voordat het zover is, moet je de muziek wel even downloaden. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Offline Spotify luisteren op een Apple Watch

We hebben er lang op moeten wachten, maar Spotify heeft eindelijk gehoor gegeven aan onze wensen. Apple Watch-dragers kunnen nu offline Spotify luisteren door albums, liedjes en podcasts te downloaden. Dat gaat heel simpel:

  1. Pak je iPhone erbij en open de Spotify-app;

  2. Ga naar het album, liedje of de podcast die je offline op de Apple Watch wil luisteren;

  3. Tik op de drie puntjes links naast de afspeelknop;

  4. Kies “Download naar Apple Watch”

spotify offline apple watch

De door jou gekozen muziek wordt nu op je Apple Watch gezet. Zodra het liedje, de podcast of afspeellijst offline beschikbaar is, zie je een groen vinkje naast de titel staan. Vanaf dat moment kun je er naar luisteren zonder een internetverbinding nodig te hebben.

De nieuwe functie is bijvoorbeeld ideaal voor tijdens het sporten. Je hoeft nu niet langer je iPhone mee te nemen om naar muziek te luisteren. De audio staat op je Apple-horloge en de telefoon kun je dus achterwege laten.

Je kunt Spotify alleen offline luisteren wanneer je Premium-lid bent. Luister je gratis naar de muziekdienst en hoor je advertenties tussendoor? Dan gaat de functie aan je neus voorbij.

De voorwaarden

De nieuwe functie rolt geleidelijk aan uit. Met andere woorden: zie je de downloadknop nog niet in je Spotify iPhone-app staan? Dan heb je de update nog niet binnen en zit er niets anders op dan wachten.

Je hebt minstens een Apple Watch Series 3 (uit 2017) nodig om offline Spotify te kunnen luisteren. Ook watchOS 6 is een vereiste, al raadt Spotify aan om tenminste watchOS versie 6 te draaien. Vergeet ook de Spotify iPhone-app niet even te updaten.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store

Apple Watch wordt zelfstandiger

Beetje bij beetje gaat de Apple Watch meer op eigen benen staan. Dat je nu zonder iPhone in de buurt offline naar muziek kunt luisteren, is daar een perfect voorbeeld van.

Laten we hopen dat Apple hier de komende periode meer aandacht aan besteedt. Wie nu bijvoorbeeld WhatsApp op de Apple Watch wil gebruiken, moet zich door allerlei hoepels en bochten wringen. Benieuwd geworden? In onderstaand artikel leggen we uit hoe dit werkt.

Lees verder: WhatsApp op de Apple Watch: zo stuur je appjes vanaf je pols

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu