De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo verstuur je een SOS-noodmelding met de Apple Watch

Lars Paijmans
28 september 2016, 14:53
1 min leestijd
Zo verstuur je een SOS-noodmelding met de Apple Watch

We hopen dat je hem nooit hoeft te gebruiken, maar het is fijn dat het bestaat. Met de Apple Watch SOS-Noodmelding ben je in een mum van tijd in contact met de hulpdiensten. Zo werkt deze nieuwe functie.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch SOS-noodmelding inschakelen

Apple heeft speciale noodknop aan de Apple Watch toegevoegd met de update naar watchOS 3. Zolang de smartwatch gekoppeld is met je iPhone of met WiFi verbonden is, kun je hiermee binnen een paar seconden de hulpdiensten inschakelen. De ingebouwde speaker van de Apple Watch wordt gebruikt om het gesprek te voeren. Hierdoor hoef je dus niet eerst op zoek naar je iPhone. Je activeert de functie als volgt:

Apple Watch SOS-noodmelding
  1. Zorg dat je Apple Watch verbonden is met je iPhone of een WiFi-netwerk
  2. Houd de knop aan de zijkant (onder de Digitale Kroon) een paar seconden ingedrukt
  3. Veeg de schakelaar met ‘SOS-Noodmelding’ naar rechts om het gesprek te starten

Vervolgens heb je tien seconden de tijd om de noodoproep te annuleren. Het maakt niet uit of je in Nederland of het buitenland bent. De SOS-Noodmelding zoekt altijd het juiste noodnummer op. In sommige landen zul je nog wel even moeten kiezen of je naar de brandweer, het ziekenhuis of de politie op zoek bent.

Contacten toewijzen als SOS-contactpersoon

Nadat je het gesprek met de hulpdiensten gevoerd hebt, kun je snel een bericht naar specifieke contactpersonen sturen. Wie deze contactpersonen zijn kun je instellen via de Apple Watch-app op je iPhone.

Ga hiervoor naar Mijn Watch -> Algemeen -> SOS Noodmelding. Hier kun je maximaal drie SOS-contactpersonen toevoegen. Deze personen krijgen altijd een melding als je de functie activeert, inclusief je huidige locatie.

Lees het laatste nieuws over watchOS 3

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu