Je hartslag sneller en nauwkeuriger meten met de Apple Watch Series 4: zo doe je dat

Michel van 't Klaphek
12 december 2018, 15:01
2 min leestijd
Je hartslag sneller en nauwkeuriger meten met de Apple Watch Series 4: zo doe je dat

Met de Apple Watch Series 4 is het mogelijk om je hartslag preciezer en sneller te meten dan bij oudere modellen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is de Digitale Kroon.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 4 hartslag precies meten: zo doe je dat

Je hartslag meten met de Apple Watch kan al jaren. De Watch Series 4 heeft echter meerdere elektroden waardoor de meting nauwkeuriger en sneller is. Het enige dat je hiervoor moet doen is je vinger op de Digitale Kroon leggen.

Deze functie is in principe bedoeld om ECG-filmpjes mee te maken, maar dat kan in Nederland helaas nog niet. De elektroden zijn gelukkig niet nutteloos, want Apple Watch Series 4-bezitters kunnen er snel hun hartslag mee checken. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Werk je Apple Watch bij naar watchOS 5.1.2;
  2. Open de Hartslag-app op je Apple Watch Series 4;
  3. Leg je vinger op de Digitale Kroon;
  4. De hartslag wordt nu gemeten.
Apple Watch Series 4 hartslag

Je zult zien dat je hartslag veel vaker bijgewerkt en de meting nauwkeuriger is. Je pulsatie wordt nu elke seconde gemeten, in plaats van de gebruikelijke vijf seconden bij de optische hartslagsensor.

Lees ook: Tip: zo kun je de Apple Watch veel sneller updaten

Zo werkt de precieze hartslagmeter

Door je vinger op de Digitale Kroon te leggen creëer je een gesloten circuit. De elektroden sturen nu signalen naar je hart waardoor de pulsatie gemeten wordt. De nieuwe en preciezere metingen kun je ook uitvoeren op je Nederlandse Apple Watch Series 4. Dat is fijn, want zo maak je toch gebruik van de nieuwe sensoren. Deze zijn eigenlijk alleen bedoeld voor de ECG-functie, maar die werkt hier helaas dus nog niet.

Op oudere Apple Watches dan de Series 4 kon je de hartslag alleen meten met de twee lampjes aan de achterkant. Deze hartslagmeter knippert honderden keren per minuut om zodoende een nauwkeurige meting uit te voeren. Elke vijf seconden wordt je pols gecheckt.

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu