Een screenshot maken op je Apple Watch doe je zo

Florence Peeters
27 februari 2019, 17:03
2 min leestijd
Een screenshot maken op je Apple Watch doe je zo

Niet alleen op een iPhone, iPad of Mac kun je een screenshot maken. Ook op de Apple Watch is een schermafbeelding vastleggen gemakkelijk. In deze korte tip leer je snel hoe dit werkt.

Een Apple Watch screenshot maken

Het slimme horloge van Apple biedt allerlei mogelijkheden en dat komt met name door het compacte scherm dat de Watch heeft. Hierop kun je je activiteit bijhouden, hartslag meten, meldingen van je iPhone binnenkrijgen, speciale apps openen of de Walkietalkie-functie gebruiken.

Om zulke dingen vast te leggen of iets met anderen te delen, kun je een screenshot maken van je Apple Watch. Hiervoor moet je deze optie eerst activeren in de Watch-app. Dit doe je als volgt.

Apple Watch screenshot
  1. Ga naar de Watch-app op je iPhone;
  2. Ga naar het tabblad ‘Mijn Watch’ en tik vervolgens op ‘Algemeen’;
  3. Scroll omlaag en zet de instelling ‘Schakel schermafbeeldingen in’ aan.

Als deze optie aan staat, kun je een screenshot nemen van het scherm van je Apple Watch. Een schermafbeelding vastleggen is heel simpel en is te vergelijken met hoe dit op een iPhone werkt.

Zo maak je een screenshot op je Apple Watch

  1. Druk met twee vingers de Digitale Kroon en de zijknop eronder tegelijkertijd in en laat gelijk weer los. Je weet dat er screenshot gemaakt wordt als het scherm van je horloge oplicht;
  2. Ga naar de Foto’s-app op je iPhone om de schermafbeelding te bekijken. Deze vind je in ‘Foto’s’ of in ‘Albums’ in het album ‘Schermfoto’s’.

Overigens werkt een screenshot nemen terwijl je een work-out hebt geactiveerd net iets anders. Wanneer je de Work-out-app gebruikt en dan op de Digitale Kroon en zijknop tegelijk drukt, wordt de work-out gepauzeerd.

Je Watch maakt hierbij wel een screenshot. Om je work-out vervolgens weer te hervatten, dien je nogmaals op beide knoppen te drukken. Wil je meer tips voor je Apple Watch? Bekijk ze hieronder.

Meer Apple Watch-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu