Tip: zo gebruik je de Apple Watch als je linkshandig bent

Florence Peeters
7 januari 2019, 15:01
2 min leestijd
Tip: zo gebruik je de Apple Watch als je linkshandig bent

De Apple Watch is, net als veel andere horloges, ontworpen voor rechtshandigen. Gelukkig heeft Apple gedacht aan de linkshandigen onder ons, zodat ook zij de smartwatch gemakkelijk kunnen bedienen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch linkshandig gebruiken

Je moet geregeld het kroontje gebruiken voor de besturing van je Apple Watch. Daarom is het voor linkshandigen niet altijd handig om het horloge te dragen net zoals standaard door rechtshandigen gedaan wordt.

De smartwatch om je rechterpols dragen zou wellicht problemen opleveren met de plaatsing van het kroontje, of het voelt gewoon een beetje gek. Apple heeft daarom bedacht dat het handiger is dat je het horloge kunt omdraaien, wanneer je het rechts of met de Digitale Kroon de andere kant op wil dragen.

iPhone 2018 event verwachtingen

Er zijn namelijk twee manieren waarop je het dragen van een Apple Watch als linkshandige aangenamer kan maken. Persoonlijk – ook een linkshandige – draag ik de Apple Watch wel om mijn linkerpols, maar dan als het ware andersom of ondersteboven.

Hierdoor is de Digitale Kroon linksonder terug te vinden in plaats van aan de rechterkant. Zo heb je minder last van een buigende pols, die steeds tegen de Kroon aan komt tijdens het sporten of fietsen bijvoorbeeld. Of je je horloge nou zo of liever om je rechterpols draagt, met wat aanpassingen in de instellingen is het zo geregeld.

Zo stel je het in

Dit betekent namelijk niet dat je vervolgens alle notificaties op de kop dient af te lezen. Er is namelijk een speciaal instellingenmenu voor de draagpositie toegevoegd. Die bereik je als volgt:

  • Ga naar ‘Mijn Watch’ en selecteer ‘Algemeen’;
  • Kies voor ‘Draagpositie’;
  • Selecteer vervolgens ‘Rechterpols’ als je de Watch rechts draagt, en ‘Linkerpols’ voor links’;
  • Als je de Watch links, maar wel andersom wil dragen, stel je dit in met de optie ‘Digital Crown links’.

Kies je ervoor om het slimme horloge om je rechterpols te dragen, dan kun je ook de positie van de Kroon aanpassen. Wil je dat de Digitale Kroon om je rechterpols aan de kant van je hand zit in plaats van je arm, dan kies je voor ‘Digital Crown links’ in combinatie met ‘Rechterpols’.

Zodra je voor een tegenovergestelde positie van het kroontje kiest, draait de interface van de Apple Watch zich 180 graden. Dit betekent bovendien dat de knop van de Apple Watch zich nu boven de homeknop bevindt. Daarnaast zijn de horlogebandjes verwisselbaar en dus om te draaien, zodat je het horloge nog gemakkelijker om je rechterpols kunt dragen.

Lees meer tips voor de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu