Zo gebruik je de Apple Watch als je linkshandig bent
Redactie

De Apple Watch is, net als veel andere horloges, ontworpen voor rechtshandigen. Gelukkig heeft Apple gedacht aan de linkshandigen onder ons, zodat ook zij de smartwatch gemakkelijk kunnen bedienen.

Apple Watch linkshandig gebruiken

Omdat je het kroontje geregeld moet gebruiken voor de besturing van de Apple Watch, is het niet altijd handig om het horloge om je linkerpols te dragen als je linkshandig bent. De smartwatch om je rechterpols dragen zou wellicht problemen opleveren met de plaatsing van het kroontje of het voelt gewoon een beetje gek. Apple heeft daarom bedacht dat het handiger is dat je het horloge kunt omdraaien wanneer je hem rechts wilt dragen.

apple watch linkshandig

Zo stel je het in

Dit betekent echter niet dat je vervolgens alle notificaties op de kop dient af te lezen. Er is namelijk een speciaal instellingenmenu voor de draagpositie toegevoegd. Die bereik je als volgt:

  • Ga naar ‘Mijn Watch’ en selecteer ‘Algemeen’;
  • Kies voor ‘Draagpositie’;
  • Selecteer vervolgens ‘Rechterpols’.

Je hebt nu de optie om te kiezen of je de digitale kroon links of rechts wilt gebruiken. Kies je voor rechts, dan zal er niets veranderen. Kies je voor links, dan draait de interface van de Apple Watch zich 180 graden. Dit betekent dat de knop voor contactpersonen zich nu boven de homeknop bevindt. Daarnaast zijn de horlogebandjes verwisselbaar en dus om te draaien, zodat je het horloge nog gemakkelijker om je rechterpols kunt dragen.

Lees het laatste nieuws over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.