Koppel je Apple Watch aan meerdere iPhones in 5 stappen
Rutger Otto

De Apple Watch is gemaakt als persoonlijk apparaat, maar als je echt wil, kun je de smartwatch aan meerdere iPhones koppelen. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Apple Watch koppelen

In aankondigingen en advertenties zegt Apple steeds dat de Apple Watch het ‘meest persoonlijke apparaat is’ wat het bedrijf ooit heeft gemaakt. Niet voor niks nemen Apple-medewerkers een kwartier de tijd met klanten om hen de juiste Watch aan te meten. Een smartwatch is namelijk iets dat je altijd op je lichaam draagt. Daarom moet het goed bij je passen.


Daarnaast koppel je de Apple Watch aan je iPhone om het maximale uit het apparaatje te halen en om de Watch ook softwarematig naar eigen smaak in te richten. Maar wat doe je als je meerdere iPhones hebt, bijvoorbeeld voor werk en thuis? Dan moet je gebruikmaken van een omweg als oplossing.

apple watch instellen

Zo werkt het

Het is namelijk wel mogelijk om een Apple Watch aan meerdere iPhones te koppelen, maar het kost je wel wat moeite. Bekijk hieronder de 5 stappen.

  1. Koppel je eerste iPhone aan de Apple Watch via de Apple Watch-app;
  2. Ontkoppel je eerste iPhone weer via de app (Kies ‘Apple Watch’ > ‘Koppel Apple Watch los’. Hij maakt dan vanzelf een backup van je Apple Watch-instellingen die hij op de iPhone bewaart);
  3. Koppel je tweede iPhone aan de Apple Watch;
  4. Als je weer naar de eerste iPhone wil, ontkoppel je de tweede met de Apple Watch-app;
  5. Koppel de eerste iPhone weer en kies nu voor ‘Zet terug vanaf reservekopie’ om de vertrouwde instellingen weer in te laden.

Zoals gezegd is het een omweg, maar voor mensen die niet anders kunnen is het wel een uitkomst. Hou er wel rekening mee dat wijzigingen op de Apple Watch doorgevoerd worden via de iPhone. Als je een andere iPhone koppelt, worden de instellingen dus niet meegenomen.

Lees meer over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.