Tip: dit zijn de eerste stappen na aankoop van een Apple Watch

17 juli 2015, 17:36
2 min leestijd
Tip: dit zijn de eerste stappen na aankoop van een Apple Watch

Na aankoop van een Apple Watch is het tijd om hem te installeren en aan je iPhone te koppelen. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Om een Apple Watch aan de praat te krijgen met je iPhone, moet je ten eerste een iPhone 5 hebben of nieuwer en minimaal iOS 8.2 draaien. Sinds die versie van iOS is de standaard Apple Watch-app voorgeïnstalleerd op je toestel.

Automatisch je Apple Watch koppelen

Het pairen van je gloednieuwe Apple Watch met de iPhone kan op twee manieren. De eerste manier is door hem automatisch te laten koppelen. Hou het onderstaande stappenplan bij de hand om dat te doen.

  1. Open de Apple Watch-app op je iPhone;
  2. Kies voor ‘Start koppeling’;
  3. De camera wordt geopend, hou het scherm van de Apple Watch in het gele kader tot hij wordt herkend (zorg dat de omgeving licht genoeg is).
apple watch instellen

Handmatig koppelen

Lukt het automatisch pairen niet, dan kun je de Watch ook handmatig koppelen. Dat doe je zo.

  1. Open de Apple Watch-app op je iPhone;
  2. Kies ‘Start koppeling’;
  3. Tik onder het gele kader op ‘Koppel de Apple Watch handmatig’;
  4. Op de Apple Watch tik je op de ‘i’ om de naam te zien;
  5. Kies die naam op je iPhone;
  6. Toets de code in die op de Apple Watch verschijnt.

Apple Watch instellen

Je bent nu nog niet klaar, want de Apple Watch is gekoppeld, maar nog niet ingesteld. De configuratie gaat verder op je iPhone. Geef eerst aan of je de Apple Watch op je linker- of rechterpols draagt en vervolgens aan welke kant je de digitale kroon wil plaatsen. Dat is nodig zodat het scherm van de Watch mee kantelt. Ga akkoord met de voorwaarden en log vervolgens in met je Apple ID.

Heb je dat gedaan, dan moet je nog toegang verschaffen tot ‘Locatievoorzieningen, waarvoor de Watch gebruikmaakt van de gps-chip uit je iPhone, Siri en Diagnostische info. Daarna maak je nog een viercijferige Apple Watch toegangscode aan. Steeds als je de Watch van je pols haalt, raakt hij namelijk vergrendeld, of je moet die optie uitschakelen. De code toets je in op het Apple Watch-schermpje.

Als laatste checkt de software welke iPhone-apps die je hebt geschikt zijn voor de Apple Watch. Deze kun je dan in één keer installeren op de smartwatch. Is dat gebeurd, dan ben je klaar voor de start.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu