Tip: Zo hou je het homescreen van je Apple Watch geordend

Rick van der Veer
30 juli 2018, 13:15
2 min leestijd
Tip: Zo hou je het homescreen van je Apple Watch geordend

Op je Apple Watch staan talloze apps, zowel die je zelf installeert als de standaard-apps. In deze tip laten we je zien hoe je je Apple Watch homescreen op orde houdt.

Lees verder na de advertentie.

Zo blijft je Apple Watch homescreen geordend

Op het kleine scherm van je Apple Watch moet je soms zoeken om de juiste app te vinden. Vooral als je het app-overzicht niet aan je eigen voorkeuren aanpast, kan het homescreen behoorlijk chaotisch worden. Deze layout kun je gelukkig zelf indelen zoals jij dat wilt. Hieronder hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet.

Deel je homescreen in via je iPhone

Je kunt de indeling van je Apple Watch-homescreen op twee manieren doen. Door een app-icoon lang ingedrukt te houden voel je een trilling, en kun je alles naar hartelust verschuiven. Zodra je indeling naar wens is, druk je op de digitale kroon aan de zijkant.

Apple Watch homescreen

Het wijzigen van de app-indeling kan ook via je iPhone, wat een stuk handiger is. Via de Apple Watch-app kun je een overzicht van je Watch-homescreen zien. Hier kun je ook meteen alle icoontjes verslepen, net zoals de apps op het homescreen van je iPhone zelf.

Apple Watch homescreen

Het homescreen op je Apple Watch kan allerlei vormen aannemen. De enige vereiste is dat apps aan elkaar geplakt blijven. Verder kun je allerlei vormen maken, zolang het voor jou maar handig blijft. Zo kan het handig zijn veelgebruikte apps in het midden te zetten, zodat je deze meteen kunt aantikken als je het homescreen opent.

Als je de rasterweergave onhandig vindt, kun je dit sinds watchOS 4 aanpassen. Door te duwen op het raster, krijg je de optie om de lijstweergave in te stellen. Als je voor deze optie kiest, verandert je homescreen in een alfabetische lijst met je apps. Dat is een stuk overzichtelijker als je veel apps hebt.

Onnodige apps verwijderen

Sommige iPhone-apps installeren automatisch een Watch-versie, die voor jou misschien niet nodig of gewoon onhandig is. Deze kun je dan het beste van je Watch verwijderen, want dat bespaart opslagruimte. Ook hoeft je Watch dan minder vaak met je iPhone te communiceren, wat weer tot batterijbesparing leidt.

Op je Watch verwijder je apps door een icoontje lang ingedrukt te houden en op het kruisje te tikken. Dit kan ook via de Apple Watch-app op je iPhone, waar je per app kunt aangeven of deze op je Watch getoond moet worden of niet. Kies er voor om een app niet te tonen, dan verwijdert je Watch de app automatisch.

Lees ook: zo gebruik je de Activiteit-app van Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu