3 tips om je Apple Watch homescreen te ordenen
Rutger Otto

Het kan lastig zijn om app-icoontjes te herkennen of te vinden op het kleine scherm van de Apple Watch. Je kan de apps echter zelf ordenen en organiseren zodat het voor jou gemakkelijker wordt om de juiste te vinden.

Apple Watch homescreen

Het is op het kleine Apple Watch-scherm niet altijd gemakkelijk om een app te vinden. Zeker niet met de standaard layout van het app-overzicht, of het homescreen, van de Watch. Als je een nieuwe app installeert, zet Apple hem standaard namelijk gewoon ergens aan de buitenkant. Zo wordt de cluster van apps steeds groter en onoverzichtelijker. Gelukkig kun je de app-iconen zelf organiseren zoals jij wil.

1. Organiseer apps op je iPhoneapple watch homescreen

Het is mogelijk om apps op de Apple Watch zelf in te delen, door je vinger ingedrukt te houden op een icoon. Dat werkt hetzelfde als apps indelen op iOS, een icoontje gaat trillen en jij sleept ‘m naar de juiste plek. Als je klaar bent druk je de digitale kroon in.

Maar het kan handiger. In de Apple Watch-app op de iPhone kies je voor Appindeling. Alle icoontjes zoals ze op je Apple Watch staan worden op de iPhone getoond, wat makkelijker is door het grotere formaat. Je kunt ze nu op dezelfde manier herindelen zoals je van iOS-apps gewend bent.

2. Bepaal een handige indeling

Je kan apps in elke vorm ordenen, als de iconen maar aan elkaar gelinkt blijven. Op het internet zijn de gekste dingen al verschenen, van takken van icoontjes waarbij apps gecategoriseerd bij elkaar staan tot apps die als het Apple-logo zijn gevormd.

Je kan voor jezelf bepalen hoe de apps ingedeeld moeten worden en in welke vorm. Da’s handiger navigeren en je maakt er je Apple Watch nog persoonlijker mee.

apple watch homescreen

3. Verwijder overbodige apps

Er zijn apps die gewoon niet goed tot hun recht komen op de Watch. Als er apps zijn die je niet vaak gebruikt, kun je ze het beste gewoon verwijderen. Dat zorgt er niet alleen voor dat je meer overzicht krijgt, maar er hoeft ook minder data gesynchroniseerd te worden met je iPhone, waardoor de accu langer meegaat.

Verwijderen kan via de Apple Watch door een icoon ingedrukt te houden en op het kruisje te tikken, maar gemakkelijker is om het via de Apple Watch-app te doen op iOS. Door op een app te tikken, kun je bepalen of de app op de Watch getoond moet worden of niet.

Lees meer over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.