Tip: Zo deel je Apple Watch-hartfilmpjes met je huisarts

Michel van 't Klaphek
31 maart 2019, 13:06
2 min leestijd
Tip: Zo deel je Apple Watch-hartfilmpjes met je huisarts

De ECG-functie van de Apple Watch is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je huisarts. Hij of zij kan zo namelijk precies zien hoe het met jouw hartslag gaat. Zo deel je de ECG-resultaten met je huisarts.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch ECG-gegevens delen met je huisarts

Afgelopen week kwam watchOS 5.2 uit in Nederland. De belangrijkste toevoeging is dat je hartfilmpjes kunt maken met je Apple Watch. Deze functie werkt alleen op de Series 4, omdat je speciale hardware nodig hebt. Uiteraard is het geen vervanging voor een professionele diagnose of meting, maar het maakt het werk van je huisarts wel makkelijker.

Zo deel je ECG-gegevens van je Apple Watch:

  1. Ten eerste moet je minstens één hartfilmpje maken met je Apple Watch;
  2. Open de Gezondheid-app op je iPhone en tik op ‘Gegevens’ aan de onderkant;
  3. Kies ‘Hart’ en selecteer ‘Elektrocardiogram (ecg)’. In dit scherm staat een overzicht van je recente hartfilmpjes en bijbehorende statistieken;
  4. Tik op de meting die je wilt doorsturen en druk op ‘Exporteer een pdf voor je huisarts’;
  5. Selecteer het deel-icoon rechtsboven (met het pijltje) en kies hoe je de meting (via e-mail of WhatsApp bijvoorbeeld) wil versturen. Eventueel kun je de grafiek ook direct via AirPrint uitdraaien en meenemen naar het consult.
ECG-gegevens delen huisarts

Geen huisartsvervanger

In het Hart-scherm staan een hoop gegevens en statistieken. Je vindt hier onder meer wanneer je hartslag afwijkend was en je sinusritme. Als je Apple Watch atriumfibrillatie (onregelmatige hartkloppingen) heeft vastgesteld, moet je zo snel mogelijk een afspraak met een hulpverlener maken. Je krijgt vanzelf een melding wanneer dit zo is.

Vergeet echter niet dat de ECG-functie geen vervanger voor een professionele diagnose is. Zo is de Apple Watch niet in staat hartaanvallen, bloedpropjes, beroertes of andere hartafwijkingen te herkennen. Zelfstandig hartfilmpjes maken is wel een fijn hulpmiddel.

Lees het laatste nieuws over watchOS

Bron afbeelding: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu