Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Tip: Zo maak je foto’s via een Apple Watch

Michel van 't Klaphek
7 januari 2020, 16:11
2 min leestijd
Tip: Zo maak je foto’s via een Apple Watch

De Apple Watch heeft geen camera, maar je iPhone wel. In deze tip laten we zien hoe je via je horloge foto’s kunt maken.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch: camera gebruiken

Mogelijk komt hier met de Apple Watch Series 6 verandering in, maar de huidige Apple-horloges hebben geen camera. Je kunt wel een foto maken via de gekoppelde iPhone. Dit is ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld op afstand de lichtinval wil corrigeren, zonder de hele tijd naar je telefoon te hoeven lopen.

Zo maak je foto’s met een Apple Watch:

  1. Open de Camera-app op je Apple Watch (of vraag het Siri);
  2. Je kijkt nu mee met het scherm van je iPhone op het horloge;
  3. Zet je iPhone zo neer dat je een goede foto op afstand kunt maken;
  4. Tik op de sluiterknop op het scherm van de Apple Watch om een foto te maken.
apple watch camera

Een goede foto maken kost tijd. Wil je bijvoorbeeld de belichting aanpassen? Tik dan op het Apple Watch-scherm op het gedeelte waar volgens jou meer licht nodig is. De iPhone-camera focust nu automatisch op dit gedeelte. Ook kun je via de Apple Watch een Live Photo maken. Tik hiervoor simpelweg op het scherm en kies ‘Live’. Ook kun je in- en uitzoomen door aan de Digitale Kroon op de Watch te draaien.

Verder kun je via de Apple Watch schakelen tussen de achterste en voorste camera van je iPhone. Tik hiervoor op het horlogescherm en kies ‘Keer om’. Op eenzelfde manier kun je de flitser aan-/uitzetten, zelfontspanner activeren en bijvoorbeeld hdr inschakelen. Een andere cameramodus kiezen, zoals Timelapse of Slowmotion, is dan weer niet mogelijk via je Apple Watch. Hiervoor heb je wel je iPhone nodig.

Meer tips

Gaat jouw horloge al een tijdje mee, en reageert hij steeds trager? Check dan onze tips om je Apple Watch sneller te maken. Ook helpen we je graag verder bij het verlengen van de Apple Watch-accuduur. Wanneer er nood aan de man is, kun je het beste de spaarstand aanzetten. Op die manier verbruikt je Apple Watch minder stroom.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu