De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Tip: Zo daag je iemand uit voor een Apple Watch Activiteit-wedstrijd

Lars Paijmans
27 mei 2019, 13:10
2 min leestijd
Tip: Zo daag je iemand uit voor een Apple Watch Activiteit-wedstrijd

Meer bewegen is één van de populairste goede voornemens, maar pas als je er een wedstrijdelement aan toevoegt wordt het echt leuk. watchOS 5 geeft je met de Apple Watch Activiteit-wedstrijd de mogelijkheid om je vrienden een week lang uit te dagen.

Iemand uitdagen voor een Apple Watch Activiteit-wedstrijd

Met de Apple Watch bedenkt Apple bijna jaarlijks nieuwe manieren om jou aan het bewegen te krijgen. Dat begon met de introductie van de Activiteit-app, waarin je drie gekleurde ringen moet vullen om een bepaalde hoeveelheid beweging te halen.

Apple Watch Activiteit-wedstrijd

watchOS 5 bouwt dit verder uit door er een wedstrijdfunctie aan toe te voegen. Hiermee kun je een andere Apple Watch-drager zeven dagen lang uitdagen om de hoogste score te halen.

Voordat je iemand uit kunt dagen moet je eerst elkaars activiteitgegevens delen. Dit doe je via de Activiteit-app op je iPhone, waarin je in het tabblad ‘Delen’ iemand kunt toevoegen. Zodra deze persoon de uitnodiging heeft geaccepteerd, kun je hem of haar direct uitdagen voor een wedstrijd.

Je daagt iemand als volgt uit voor een Activiteit-wedstrijd

  1. Open de Activiteit-app op je iPhone;
  2. Kies onderin beeld het tabblad ‘Delen’;
  3. Tik op de persoon die je uit wil dagen;
  4. Kies ‘Wedstrijd met ‘naam’;
  5. Verstuur de uitnodiging.

Als de strijd eenmaal begonnen is, kun je in de Activiteit-app gemakkelijk een overzichtje opvragen die de huidige score laat zien. Je verdient een punt voor elk percentage dat je aan je ringen toevoegt. Je kunt maximaal 600 punten per dag verdienen, waarmee je in een week tijd dus maximaal 4200 punten kunt verdienen. Dit doe je door je dagelijkse ringen te vullen en/of workouts te doen.

Let op: om met iemand een Activiteit-wedstrijd aan te gaan moeten beide Apple Watches minimaal op watchOS 5 draaien. Dat betekent in de praktijk dat de eerste generatie van de Watch deze functie niet meer ondersteunt.

Lees ook: Hoe Apple ons met een simpel spelelement massaal in beweging brengt

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu