De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Verleng de accuduur van je Apple Watch met deze 7 tips

Michel van 't Klaphek
6 mei 2019, 10:58
4 min leestijd
Verleng de accuduur van je Apple Watch met deze 7 tips

Als je een Apple Watch om je pols hebt zitten, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk op een enkele acculading meegaat. Met deze 7 praktische tips verleng je de batterijduur van je horloge in een handomdraai.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch accuduur verlengen

Je Apple Watch zit boordevol functies en mogelijkheden. Dit is natuurlijk heel leuk, maar het kost wel allemaal stroom. Bovendien zijn niet alle functies even praktisch. Met deze tips haal je het maximale uit de accuduur van je Apple Watch.

1. Schermhelderheid

De nieuwe Apple Watch Series 4 heeft een scherm dat tot aan de randen doorloopt. Dit is natuurlijk een fraai gezicht, maar wel slecht voor de accuduur van je horloge: het display vreet namelijk stroom.

Apple Watch accuduur verlengen schermhelderheid

De belangrijkste tip om langer met je Apple Watch-accu te doen is daarom de schermhelderheid omlaag schroeven. Ga hiervoor naar het instellingenscherm en kies ‘Helderheid & Tekstgrootte’. Draai de Digitale Kroon om het scherm minder fel te maken.

2. Voorkom dat het scherm aangaat

Een handige feature van de Apple Watch is dat het scherm automatisch aangaat zodra je je pols optilt. Dit kost echter wel energie, helemaal wanneer je helemaal niet van plan bent het horloge te gebruiken. Schakel deze functie daarom uit door naar ‘Instellingen > Algemeen > Activeer scherm’ te gaan.

In hetzelfde menu kun je ook aangeven hoe lang het scherm verlicht moet blijven. De keuze is tussen 15 of 70 seconden, waarbij de eerste optie natuurlijk beter is voor de batterij.

3. Kies je wijzerplaat bewust

Je kunt het startscherm van je Apple Watch opfleuren met legio wijzerplaten, maar een simpele variant is het beste voor je accuduur. Ga daarom voor een kalm ontwerp.

Apple Watch accuduur verlengen wijzerplaat aanpassen

Je wisselt van wijzerplaat door naar links of rechts te vegen als de klok in beeld is. Vervolgens worden verschillende ontwerpen getoond waarbij het voor de accuduur beter is om een simpel exemplaar met weinig informatie te kiezen.

4. Verminder het aantal notificaties

Bij iedere notificatie licht het scherm van je Apple Watch op en krijg je een tikje, wat natuurlijk stroom kost. Voor de accuduur is het daarom beter het aantal meldingen te beperken.

Ga hiervoor naar de Apple Watch-app op je iPhone en kies ‘Berichtgeving’. Hier zie je welke apps notificaties naar je horloge mogen sturen. Loop deze lijst na en verwijder onnodige machtigingen.

5. Vliegtuigmodus

Wanneer je niet gestoord wilt worden is het verstandig om je Apple Watch of vliegtuigmodus of Niet Storen te zetten. In de vliegtuigmodus wordt de wifi-verbinding verbroken en bij Niet Storen wordt je niet langer gestoord door notificaties.

Apple Watch Theaterstand

Open hiervoor het bedieningspaneel door vanaf de onderkant van je wijzerplaat omhoog te vegen. Tik vervolgens op het vliegtuig-icoon. Niet Storen zet je aan door op het maan-teken te tikken.

In hetzelfde bedieningspaneel kun je overigens ook de Theatermodus inschakelen. Hierdoor wordt het geluid van je Apple Watch uitgeschakeld en gaat het scherm niet langer aan bij een polsbeweging. Dit bespaart uiteraard batterij. Druk hiervoor op het theater-icoon met de twee maskers.

6. Spaarstand

Hebben bovenstaande tips niet geholpen en is je Apple Watch bijna leeg zonder een oplader in de buurt? Dan is de Spaarstand je laatste redding. Zodra je dit aanzet springt je horloge efficiënt om met het laatste beetje stroom zodat je alsnog de dag doorkomt.

Apple Watch accuduur verlengen spaarstand

Je zet de Spaarstand aan door eerst het Bedieningspaneel te openen (vanaf onderkant scherm omhoog vegen). Tik op het accupercentage en veeg het groene knopje naar rechts. Bevestig vervolgens met ‘Ga door’. Kom je er niet uit? Lees dan ons uitgebreidere artikel over de spaarstand inschakelen op je Apple Watch.

7. Overige tips

Standaard luistert Siri mee. Je activeert de slimme assistent door “Hey Siri” te zeggen, maar je kunt er ook voor kiezen het hulpje de mond te snoeren en zo de accuduur te verlengen. Ga hiervoor op je Watch naar het instellingenmenu, kies ‘Algemeen’ en vervolgens ‘Siri’. Verschuif de schakelaar bij ‘Hey Siri’ zodat het vak grijs is.

Daarnaast is het verstandig om ervoor te zorgen dat je Apple Watch altijd de nieuwste versie van watchOS draait. Controleer dit door naar de Apple Watch-app op je iPhone te kiezen, op ‘Algemeen’ te tikken en vervolgens ‘Software-updates’. Er wordt nu gecheckt of er een nieuwe versie voor je klaarstaat.

Op zoek naar meer trucjes? Check dan het Tips-overzicht!

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu