De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Zo stel je de nieuwe Apple TV screensavers in op je Mac

Rutger Otto
27 oktober 2015, 17:03
2 min leestijd
Zo stel je de nieuwe Apple TV screensavers in op je Mac

Op de nieuwe Apple TV staan prachtige screensavers, die aanspringen als hij zomaar even op de achtergrond aan staat. Nu kun je deze alvast op je Mac instellen.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV screensavers op de Mac

De vierde generatie Apple TV is nu te bestellen in de Nederlandse Apple Store. Hij wordt dan waarschijnlijk begin november geleverd. Kun je niet wachten of ben je gewoon toe aan een nieuwe screensaver, dan kun je nu de screensavers van de Apple TV alvast op je Mac(Book) installeren.

Ontwikkelaar John Coates heeft de screensavers namelijk van de Apple TV afgehaald. Hij bouwde daarna een Swift-app om ze op OS X te krijgen. Inmiddels zijn ze gratis te downloaden via GitHub. Dat is een goed idee, want de screensavers zien er prachtig uit. Het zijn langzaam bewegende shots van mooie locaties van bijvoorbeeld China, Hawaii of steden als Londen en New York.

apple tv screensaver

Zo installeer je ze

Het installeren van de screensavers is heel simpel. Volg onderstaande stappen:

  1. Download de Apple TV screensavers in een zip-bestand van deze GitHub-pagina (aan de rechterkant van het scherm);
  2. Open de zip en dubbelklik op Aerial.saver (als hij het niet direct wil doen, klik er dan met de rechtermuisknop op en kies dan ‘Open’).
  3. De Systeemvoorkeuren van de Mac worden nu geopend en de screensavers worden automatisch geïnstalleerd.

Meer hoef je niet te doen. Je kunt de verschillende screensavers nu bekijken door aan de linkerzijde van het ‘Bureaublad- en schermbeveiliging’-scherm op de namen van de verschillende savers te klikken. Door het vakje ervoor aan of uit te vinken, kun je precies instellen welke screensavers je wil bekijken. Het is nu alleen nog de vraag of Apple ze zelf nog officieel gaat uitbrengen, tot die tijd kun je het hiermee doen.

Nieuwe Apple TV

De Apple TV is sinds deze week te koop in Nederland. Er zijn twee modellen. De 32GB-variant kost 179 euro, die van 64GB gaat voor 229 euro over de toonbank. Nieuw aan deze Apple TV is onder meer de afstandsbediening met touchbediening en de komst van een eigen App Store, waar je bijvoorbeeld games of tv-diensten als Netflix mee kunt downloaden.

Lees meer over de Apple TV

Bron: GitHub
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu